Arròs mariner
Escoltar
Ingredients:
- 400 g – Arròs
- 1 – Sípia mitjana tallada a daus
- 100 g – Rap tallat a daus
- 4 – Gambes
- 4 – Escamarlans
- 100 g – Cloïsses
- 200 g – Musclos
- 1 – Ceba
- 3 – Tomàquets madurs
- 1 ¼ l – Brou de peix
- Oli
- Sal
Preparació:
En una cassola, salteu les gambes i els escamarlans, i reseveu-los
En el mateix oli salteu-hi el rap i reserveu-lo.
Feu-hi un sofregit fosc amb la ceba i el tomàquet.
Afegiu-hi la sípia i quan estigui tova afegiu-hi l’arròs, ho remeneu un parell de minuts i ho mulleu amb el brou bullent.
Feu-ho bullir uns 15 minuts aproximadament i, gairebé al final de la cocció, afegiu-hi el rap, les gambes, els escamarlans, les cloïsses, els musclos i la picada.Variacions:
En comptes, o a més de sípia, s’hi poden posar calamars.
Es pot afegir nyora a la picada.
En el mateix oli salteu-hi el rap i reserveu-lo.
Feu-hi un sofregit fosc amb la ceba i el tomàquet.
Afegiu-hi la sípia i quan estigui tova afegiu-hi l’arròs, ho remeneu un parell de minuts i ho mulleu amb el brou bullent.
Feu-ho bullir uns 15 minuts aproximadament i, gairebé al final de la cocció, afegiu-hi el rap, les gambes, els escamarlans, les cloïsses, els musclos i la picada.Variacions:
En comptes, o a més de sípia, s’hi poden posar calamars.
Es pot afegir nyora a la picada.
Altres noms:
Arròs a la cassola de peix.
Arròs de peix.
Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català