Autor Economia
8 octubre 2016 a 10:00

Banc Sabadell torna a South Summit

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Més de 2.000 startups són clientes de Banc Sabadell

Edifici Banc Sabadell Sant Cugat // Imatge del web Wikimedia Commons

Edifici Banc Sabadell Sant Cugat // Imatge del web Wikimedia Commons

Banc Sabadell, pioner en l’especialització d’oficines i serveis per a l’atenció a startups, estarà un any més a South Summit a través de BStartup, amb la participació dels seus experts en finançament, inversió, e-commerce, internacionalització i innovació, per poder assessorar les startups assistents i, alhora, conèixer les propostes i solucions d’aquestes empreses.

En els seus dos anys i mig de vida, BStartup s’ha convertit en un referent per als emprenedors, que han reconegut l’esforç del banc per entendre els seus models de negoci i finançament, establint oficines i circuits de risc específics. D’aquesta manera, des que va ser creada, s’han formalitzat operacions de crèdit per valor de 68 milions d’euros a empreses tecnològiques i innovadores.

Així mateix, en el programa d’inversió BStartup 10 cada any es trien 10 noves companyies per invertir 100.000 euros en cadascuna, juntament amb formació d’alt rendiment de la mà de l’expert emprenedor i inversor Dídac Lee. La majoria d’aquestes empreses estan assolint fites importants de creixement i captació de recursos com es demostra en els casos de startups com ara Red Points,WorldCoo, Signaturit o WeSmartPark, entre altres.

 Banc Sabadell suma un altre vehicle per invertir en startups en etapes més avançades, Sabadell Venture Capital. Aquest fons d’inversió directa, que des que es va crear fa menys d’un any ha invertit ja 2,15 milions d’euros en quatre startups, pretén entrar en el capital d’entre 15 i 25 empreses en un termini de tres anys amb inversions des de 200.000 a 500.000 euros per operació, i pot arribar fins al milió d’euros en una mateixa companyia en diverses rondes.

Per potenciar-ne la gestió i l’activitat, l’entitat acaba de fitxar Sergio Pérez Merino, amb àmplia experiència en el capital risc, com a màxim responsable de Sabadell Venture Capital. Force Manager, My Twin Place, Corner Job iCaptio són les quatro startups participades en el seu capital fins al moment.

També ha incorporat a la seva plantilla a Nima Porushasb, un emprenedor tecnològic d’experiència internacional per crear la Banca de Particulars a Mèxic, on l’entitat manté una ferma aposta. Nima Porushasb intervé, juntament amb el director general i COO de Banc Sabadell, Miguel Montes, com a Key Note Speaker en les primeres sessions a The Arena Stage de la jornada inaugural de South Summit 2016. Altres xerrades sobre Fintech i sobre la transformació a la indústria financera de la programació també aniran a càrrec dels experts de Banc Sabadell. 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×