Autor Societat
1 octubre 2016 a 15:00

Bassa: “El Carnet Jove és una eina d’èxit i un referent a Europa”

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Es celebra el primer seminari de l’associació europea de carnets joves

Dolos Bassa Carnet Jove

Dolos Bassa Carnet Jove

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha inaugurat el seminari de l’European Youth Card Association (EYCA), que porta per títol L’acord parcial i el Carnet Jove Europeu: 30 anys implementant polítiques de Joventut. L’acte ha suposat l’inici de dos dies de treball entre diferents organismes d’arreu d’Europa gestors d’aquesta eina i que permetrà conèixer amb més profunditat el model català, per exportar els seus èxits a d’altres països europeus. És la primera trobada que celebra l’EYCA a Catalunya.
En el marc de la inauguració, la consellera Bassa ha destacat els 30 anys d’història del Carnet Jove català, que ha qualificat com una eina d’èxit al nostre país que actualment compta amb 550.000 titulars, un fet que suposa que 1 de cada 10 titulars d’un Carnet Jove a Europa és català. Som referents a Europa.
La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que es vol donar un gir més social al Carnet Jove, “volem donar-li un impuls social, fer que sigui una eina més activa en l’emancipació i participació dels joves, que esdevingui un espai d’integració i cohesió social i de construcció d’identitat i ciutadania”.
En aquest sentit, Bassa ha insistit en la necessitat d’estrènyer el vincle del Carnet amb l’associacionisme juvenil, que és una font inesgotable de participació i d’enfortiment democràtic. I ha destacat la voluntat de segmentar l’oferta segons necessitats socials i fomentar els processos participatius perquè no només volem fer un Carnet Jove per joves si no que el volem fer amb els joves.
En l’acte també hi han participat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la directora de Participació Ciutadana del Departament de Joventut del Consell d’Europa, Natalja Turenne; i el president de l’EYCA, Jarkko Lehikoinen.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×