Autor Cultura
21 octubre 2016 a 10:00

Catalunya i Barcelona tornen a participar juntes a la Fira del Llibre de Frankfurt

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La marca Catalonia, land of books/ Barcelona city of literature concentra la presència institucional i dels editors catalans

Fira del llibre de Frankfurt

Fira del llibre de Frankfurt

Catalunya i Barcelona repeteixen enguany la fórmula de l’estand únic a la Fira del Llibre de Frankfurt, que es va estrenar fa dos anys amb excel·lents resultats. Aquesta cita, que té lloc del 19 al 23 d’octubre, és la mostra més important del món del llibre i sobretot pel que fa a comerç de drets d’explotació editorial.  El Departament de Cultura hi serà present mitjançant un estand compartit amb l’Institut Ramon Llull, l’Ajuntament de Barcelona, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Una de les novetats d’aquest any és la presència del Govern de les Illes Balears a l’estand conjunt, després de la seva reincorporació a l’Institut Ramon Llull.
La presència de les institucions de Catalunya a l’estand de Frankfurt queda identificada amb el lema Catalonia, land of books/ Barcelona city of literature. Sota aquest segell, Catalunya i Barcelona tornen a presentar-se davant el sector editorial internacional amb una imatge de país i evidenciant que la seva capital és també ciutat literària de la UNESCO, amb una important potencialitat, creativitat i connexió internacional.
L’estand tindrà com a element destacat la participació a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, on el 2017 Catalunya i Balears seran els convidats d’honor. Altres anys autors com Mercè Rodoreda i Joan Sales, o el pensador Ramon Llull amb motiu de la celebració de l’Any Llull, han estat destacats a l’estand.
Les editorials que formaran part de l’estand són:  9 Grup Editorial, Barcanova, Brau, Enciclopèdia Catalana, Grup 62, Norma Editorial  i Pagès Editors, a més de l’entitat Ficòmic
La traducció d’obres s’ha incrementat de manera notable en els últims anys i la literatura catalana ha assolit la plena integració dels seus autors en el sector editorial internacional: avui ja es compta amb una àmplia representació de llengües i països, així com un gran increment en llengües clau com l’anglès. L’Institut Ramon Llull (IRL) ha contribuït a aquest increment mitjançant subvencions a la traducció i a la promoció, la presència a fires del llibre, el suport als editors estrangers i la cooperació amb les editorials i agències literàries catalanes.
L’Institut Ramon Llull ja fa més de 10 anys que treballa en la creació d’una xarxa de contactes amb el sector editorial internacional (editors, traductors, agents literaris, institucions culturals, fires, festivals), amb la finalitat de promoure a l’exterior l’obra dels autors en llengua catalana.
Importància del sector editorial català
Catalunya és un clúster internacional de l’edició i presenta les dades següents:
-       289 empreses editorials
-       39.281 títols publicats
-       11.480 en català
-       126.988.000 exemplars editats
-       1.116.160.000 euros de facturació en el mercat interior (Estat espanyol)
-       49,5% del mercat espanyol
-       206.962.950 euros de facturació en el mercat exterior
Títols en catàleg
-       276.108 a Catalunya
-       92.869 en català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×