Autor Economia
2 octubre 2016 a 15:00

Cecot qualifica l’increment de pagaments a compte de l’Impost de Societats d’injust

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Aprovat pel Consell de Ministres en funcions

David Garrofé // Imatge: Cecot

David Garrofé // Imatge: Cecot

El Consell de Ministres de divendres va aprovar incrementar el tipus mínim del 12% al 23% en els pagaments a compte de l’Impost de Societats de les empreses que facturen més de 10 milions d’euros amb l’objectiu de incrementar la recaptació en uns 8.000 milions d’euros.

“L’impacte de la mesura sobre les pimes és considerable i desproporcionat”, ha afirmat David Garrofé, secretari general de la patronal catalana Cecot. A la pràctica, aquesta mesura suposa que les empreses finançaran l’Estat a un tipus zero, suportant la major càrrega de l’esforç per a la reducció del dèficit. Aquests diners anticipat per les empreses no podrà ser dedicat a la inversió, amb el consegüent impacte en la creació d’ocupació. Segons Garrofé, des de la Cecot, “qualifiquem la mesura injusta perquè obliga les empreses a pagar a compte i per anticipat encara sense saber com finalitzaran el seu exercici”. A més de comportar problemes en la seva solvència a curt termini, afecta la competitivitat de les pimes espanyoles que competeixen amb empreses situades en altres jurisdiccions que disposen de més liquiditat per a escometre inversions i compten amb finançament més barat.

“Injusta i incoherent”, reitera Garrofé, perquè el Govern realitza un discurs d’ajuda i impuls a l’economia productiva, però en realitat està carregant a les empreses amb el finançament del dèficit, “en lloc d’aplicar reformes estructurals en profunditat i reduir el despesa en activitat no productiva “.

L’efecte que busca el Govern serà merament temporal perquè reduirà la recaptació de pròxims exercicis, que només podrà ser compensada amb un increment de l’activitat econòmica “però que amb mesures com aquesta serà difícil promoure”, conclou Garrofé.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×