Autor Noticies
15 octubre 2016 a 10:00

La consellera Dolors Bassa demana escoltar als infants i adolescents i garantir-los el dret a opinar

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

L’assemblea ha girat entorn la preparació de l’estand del CNIAC

Dolors Bassa. consellera
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha presidi el plenari del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), que ha tingut lloc a l’Alberg de Cabrera de Mar. L’assemblea ha girat entorn la preparació de l’estand del CNIAC per la festa dels Súpers i el Saló de la infància, la preparació del manifest per a la celebració del 20 de novembre, dia internacional de la infància, i la preparació de la participació del Consell en el Simposi internacional sobre participació infantil que tindrà lloc a Barcelona el desembre de 2016.
Durant la reunió, Bassa ha destacat la importància del dret de la infància i l’adolescència a opinar sobre tots els aspectes, “com qualsevol altra persona independentment de l’edat”. “Han de poder aportar des de la seva visió per possibilitar canvis i millores”. En aquest sentit, ha remarcat que “cal que els adults aprenguem i ens acostumem a escoltar les seves idees, propostes, etc. des de tots els àmbits: famílies, escoles o administracions”.
 
La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha volgut posar èmfasi en la necessitat d’enfortir i facilitar la participació d’infants i adolescents, “per això hem de seguir treballant conjuntament perquè els municipis que no tinguin Consell, n’arribin a constituir perquè els infants i adolescents puguin participar allà on resideixin”, ha conclòs Bassa.
La creació del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) s’emmarca en els articles 27 i 34 de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència a Catalunya. La Llei reconeix el dret de participació dels infants i els adolescents i posa èmfasi a potenciar-lo promovent la creació d’espais de participació territorial a l’àmbit local i amb la creació del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya.

El CNIAC és un òrgan col·legiat del Departament de Treball, Afers Socials i famílies de participació política infantil i adolescent i també amb caràcter consultiu, actualment està format per 60 vocals d’entre 8 i 17 anys representants de Consells d’infants i adolescents territorials existents i en funcionament a Catalunya.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×