Autor Política
30 octubre 2016 a 18:00

L’ACA destinarà més de 7 milions d’euros en la restauració i recuperació dels boscos de ribera

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

En els propers cinc anys

Aca boscos ribera

Jordi Agustí ha destacat que “durant el període 2017-2021, l’Agència destinarà 5,7 milions per a la restauració del bosc de ribera en l’àmbit de les conques internes, mentre que aportarà 1,5 milions d’euros en subvencions a entitats de custòdia per a restauració de riberes”. El director de l’Agència també ha remarcat que “un bon estat del bosc de ribera implica un millor comportament hidràulic del riu en cas d’avingudes i una millor qualitat de les aigües. Per aquest motiu, la recuperació i conservació del bosc de ribera es converteix en un aspecte important en la gestió dels recursos hídrics”.

Precisament sobre aquest aspecte, l’ACA va participar temps enrere en un estudi sobre els beneficis econòmics d’un bosc de ribera en bon estat, arribant a la conclusió que permet reduir els costos en potabilització, entre d’altres millores.

En els darrers temps, segons l’Agència, la reducció dels cabals dels nostres rius, la pressió urbanística, les grans infraestructures, una gestió agrària extensiva i una gestió silvícola cada vegada més complexa han provocat una degradació de la qualitat dels boscos de ribera dels nostres rius. Per tant el que vol l’ACA és revertir aquesta tendència, objectiu principal que fixa la Directiva marc de l’Aigua (DMA) per assolir el bon estat ecològic.
Implicació de tots els actors
En el seu discurs inaugural, el director de l’ACA ha advertit que la millora i preservació del bosc de ribera implica a diverses administracions i entitats que hauran de treballar de manera coordinada per garantir l’assoliment dels objectius previstos. L’Agència vol impulsar aquesta línia de treball, tal i com recull el Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya, mitjançant el suport a actuacions de custòdia fluvial, ordres de subvenció per la restauració ambiental i paisatgística de les riberes, intercalibració de metodologies d’avaluació de la qualitat, suport a treballs d’R+D+I en aquest camp, entre d’altres.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×