Autor Societat
31 octubre 2016 a 15:00

Més d’1 milió de visitants gauidexen la temporada d’estiu a les estacions i trens turístics d’FGC

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

De maig a setembre han registrat un total de 200.000 visitants

Estacions FGC

Estacions FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tanca la temporada d’estiu 2016 amb resultats positius. Un total d’1,3 milions de visitants han gaudit durant aquests mesos de les activitats de les estacions de muntanya i dels trens turístics d’FGC.

Concretament, un total de 204.571 persones han visitat les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé, des del mes de maig fins al 30 de setembre, mentre que 1.041.395 viatgers han fet servir el cremallera i el funicular de Montserrat, el cremallera de Vall de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs.

Increment d’activitats

Les xifres positives d’aquest estiu han estat possibles gràcies a l’increment o manteniment de les activitats organitzades a La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000. A més, s’han dut a terme tota mena d’esdeveniments lúdics i esportius, com curses i competicions de bicicleta, trail running i proves d’ultrafons, amb molt bona acceptació per part del públic.

Pel que fa a l’estació de Port Ainé, ubicada al Pallars Sobirà, l’oferta s’ha concentrat durant els mesos de juliol i agost, període en què l’Hotel Port Ainé 2000 ha registrat un balanç positiu, amb una ocupació mitjana de prop del 80%.

  • La Molina: ha tingut 43.526 visitants, el que representa un augment del 7% respecte a l’estiu del 2015. Aquesta xifra consolida cada cop més l’estació degana com a destí d’estiu, amb un manteniment dels clients del Bike Park i un creixement dels clients del Telecabina en un 18%. Durant els mesos de més calor, l’estació ha ofert un ampli ventall de propostes pensades per a tots els públics, com el Bikepark, telecabina, Parc d’aventura, inflables, jumping, tubbing, llits elàstics, quads infantils, segway, piscina, tennis i les activitats del llac (ponis, barques, circuit de fauna, zona lúdica i d’aigües, làser combat, entre d’altres).
  • Vall de Núria: el cremallera de Vall de Núria ha atret durant la temporada d’estiu un total de 152.762 viatgers, el que suposa un augment del 9% respecte a la temporada anterior. 21.709 persones han fet servir les activitats de l’estació. Entre les propostes més destacades es troben el Parc Lúdic, les sortides nocturnes de muntanya, la granja o el casal d’hípica. Durant els mesos d’estiu, Vall de Núria destaca per ser l’estació de referència dins del Grup FGC, ja que és un destí d’estiu consolidat on es guanyen visitants principalment de turisme familiar de proximitat any rere any.
  • Vallter 2000: s’han comptabilitzat 5.646 persones, xifra que suposa un increment del 72% respecte a la temporada anterior, que va comptar amb menys dies d’obertura com a conseqüència de la revisió especial del telecadira. És importat remarcar que l’estació ha viscut un estiu excepcional, on els visitants han intensificat l’ús del telecadira per arribar fins al balcó de la Costa Brava i el naixement del riu Ter. Aquest estiu, a més, l’estació ha estat el destí ideal per fer rutes de senderisme familiar i ciclisme de carretera.
  • Port Ainé: ha atret 2.637 visitants, un 12,5% menys que la temporada anterior, ja que l’obertura ha estat només durant els mesos de juliol i agost, a diferència de l’any passat, que va obrir des del maig fins al setembre. Entre les diverses activitats que els visitants han pogut fer destaca el Parc Lúdic i d’Aventura, els itineraris de BTT i bicicleta de carretera i l’itinerari de la Corona del Pallars.

99% d’ocupació al Tren dels Llacs

Durant tot el 2016 fins al 30 de setembre, el cremallera i els funiculars de Montserrat, el cremallera de Vall de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs han transportat 1.041.395 viatgers.

  • Cremallera de Vall de Núria: amb un total de 248.677 passatgers durant el 2016, ha experimentat un creixement del 8% en comparació al mateix període del 2015.
  • Cremallera i funiculars de Montserrat: amb 768.770 usuaris, han estat els transports més utilitzats. Tot i això, han experimentat una caiguda del 6% respecte a la temporada anterior com a conseqüència de les jornades de vaga convocades.
  • Tren dels Llacs: ha comptat amb 6.310 usuaris, pel que ha mantingut les xifres de l’any anterior (increment del 0,1%) i ha registrat un 99% d’ocupació. A més, enguany ha destacat la posada en circulació de les noves unitats de la línia Lleida-la Pobla: s’han dut a terme tres circulacions amb els trens panoràmics amb un notable èxit entre el públic.
  • Tren del Ciment: tot i que no es tancarà la temporada fins a mitjans de novembre, a data d’avui s’han superat les xifres del 2015 (llavors de 20.668 viatgers) amb 20.688 viatgers al octubre de 2016.
2016 Diferència respecte 2015
La Molina 43.526 ▲ 7%
Vall de Núria 21.709 ▲ 9%
Vallter 2000 5.646 ▲ 72%
Port Ainé 2.637 ▼ 12,5%*
Cremallera Vall de Núria  248.677 ▲ 8%
Cremallera i funiculars de Montserrat 768.770 ▼ 6%
Tren dels Llacs 6.310 ▲ 0,1%
Tren del Ciment 20.688 ▲ 0,006%

*Reducció de dos mesos d’obertura. En comptes d’obrir de maig a setembre (igual que al 2015), s’ha obert només durant el juliol i l’agost.

Últims detalls per a la temporada d’hivern

Un cop finalitzada la temporada d’estiu, les estacions d’esquí del Grup FGC ja estant enllestint els últims detalls de cara a la temporada d’hivern 2016-2017. Tot i això, Vall de Núria i La Molina allargaran la temporada d’estiu.

Vall de Núria és un destí turístic els 365 dies de l’any. Entre les diferents propostes que s’hi poden fer destaquen: el minigolf, la zona de tir amb arc, les exposicions, les visites guiades o el circuit d’orientació. A més, la tardor és ideal per fer senderisme a l’entorn de Vall de Núria, un espai protegit pel nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser des del 2015.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×