Autor Economia
13 Octubre 2016 a 15:00

Nou impuls a l’IRTA com a referent de recerca, innovació i desenvolupament sostenible

Del sector agroalimentari de Catalunya

Meritxell Serret- IRTA

Contribuir a situar el sector agroalimentari català com a punta de llança de l’economia del país és l’objectiu principal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), una aportació orientada a la modernització, la competitivitat i el desenvolupament sostenible. Així s’ha fet palès en la reunió del Consell Assessor, l’òrgan d’assessorament tècnic d’aquest organisme, que es va reunir dilluns dia 10, presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.
Durant els més de 30 anys de la seva existència, l’IRTA s’ha convertit en un referent científic, motor d’innovació i de transferència tecnològica en el sector agroalimentari, tant a nivell nacional com internacional. Per aquest motiu, des del seu Consell Assessor s’ha assumit el compromís de potenciar aquelles polítiques que dotin aquest organisme de les eines pertinents per desenvolupar recerca aplicada que  generi valor a tota la cadena agroalimentària.
Segons ha manifestat la consellera Meritxell Serret, “invertir en recerca és invertir en el nostre sector, i això és garantia de generació de riquesa”. L’IRTA està format per 10 centres i estacions experimentals propis repartits en 17 ubicacions, i per 3 centres consorciats. Està present en 29 països a tot el món amb 66 projectes internacionals en curs. Durant l’any 2015, va destinar 4,15M€ a inversions estratègiques, tant en noves instal·lacions com en millores en les existents.
En el seu Consell Assessor, hi estan representats les organitzacions professionals agràries, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), els col·legis professionals, la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, les universitats catalanes, el Consell Català de les Cambres de Comerç, Indústria i Navegació, el sector empresarial, les confraries de pescadors, els sindicats dels treballadors més representatius i els grups parlamentaris.
Switch to mobile version