Autor Noticies
25 octubre 2016 a 18:00

PIMEC insta al Govern a la revisió de les quanties de les indemnitzacions

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La patronal alerta dels riscos que podria suposar aquest increment de costos salarials

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC considera que la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB), que equipara la indemnització per finalització d’un contracte temporal a la indemnització per acomiadament, podria suposar greus problemes econòmics a les empreses, tenint en compte que no disposaran de l’aprovisionament que suposa el diferencial entre els 12 dies d’indemnització regulats a l’Estatut dels Treballadors per a treballadors temporals, fins als 20 que ara entén el TSJPB que corresponen a la finalització del contracte temporal.

Davant d’aquesta situació, PIMEC demana al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social que traslladi amb la màxima immediatesa les conclusions de les reunions mantingudes pel grup d’experts configurat el passat 17 d’octubre, amb l’acord del Ministeri i els agents socials.

La patronal insta a efectuar una actualització de la legislació laboral espanyola d’acord al Dret de la Unió Europea. PIMEC creu necessari que aquesta actualització permeti contemplar tant l’estacionalitat dels diferents sectors, com les situacions de necessària temporalitat, sense que aquest fet suposi una penalització ineludible per a les empreses.

En aquest context, PIMEC també alerta dels riscos que pot suposar aquest increment de costos salarials, ja que pot portar a la desincentivació en la contractació, tenint en compte que no es poden repercutir en el preu dels productes o serveis les càrregues que se’n deriven. De nou, aquest fet crea una diferència entre empreses grans i petites, ja que les primeres tene més capacitat financera per suportar-ho.

Per tot plegat, PIMEC demana que es valorin les quanties de les indemnitzacions quan les causes no són imputables a la voluntat de l’empresa i, per tant, es racionalitzin les indemnitzacions en els casos de finalització dels contractes temporals i en els acomiadaments per causes objectives, revisant ambdós a la baixa.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×