Autor Societat
19 octubre 2016 a 10:00

Rull reivindica el transport públic com “l’aposta més important per lluitar contra el canvi climàtic”

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La T-Mobilitat es començarà a implantar a Catalunya l’any vinent

 

Reunió Organització Regions Unides

Reunió Organització Regions Unides

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assistit aquest  a la reunió que l’Organització de Regions Unides (ORU Fogar) ha mantingut en el marc de la cimera Hàbitat III, d’habitatge i desenvolupament urbà sostenible, que les Nacions Unides organitzen aquests dies a Quito (Equador).

En aquest marc, ha fixat el canvi climàtic com “una de les amenaces, tangibles, clares e immediates, més rellevants” per a la humanitat i ha assegurat que “l’aposta més important per lluitar contra el canvi climàtic és el transport públic”. El foment d’aquest sistema de transport, ha explicat Rull, “es pot fer incorporant més metros o autobusos o bé amb una nova fòrmula de gestió”.

Així, ha posat com a exemple la T-Mobilitat, que es començarà a implantar a Catalunya l’any vinent. Amb aquest títol, “els usuaris pagaran pels quilòmetres que recorrin en transport públic, i serà més barat si l’utilitzen més”, ha recordat Rull.

El conseller també ha posat en valor les polítiques urbanístiques impulsades pel Govern destinades a contenir el consum de sòl. “És possible passar de l’urbanisme extensiu al reciclatge urbà”, ha assegurat davant els representants de governs regionals del món. Rull ha recordat que la Llei de territori que prepara el Departament es basarà en aquesta premissa.

Governs regionals, visió global

ORU-Fogar és l’organització que dóna veu a les regions del món i que ha presentat el document Els governs regionals davant d’Hàbitat III. El text emfasitza que les ciutats necessiten d’un sistema territorial, productiu i d’infraestructures que va més enllà del seu estricte terme municipal. El govern de referència d’aquest sistema territorial és el regional i, per tant, es converteix en peça indispensable per afrontar els nous reptes de desenvolupament sostenible que conté la Nova Agenda Urbana (NAU) que sortirà d’Hàbitat III.

Durant la seva intervenció a la reunió de l’ORU, Rull ha reivindicat “el paper dels governs regionals en una visió global del territori”. “Quant més a prop està un govern de la gent, més capacitat transformadora i més legitimitat té”, ha reblat el conseller.

Arxius adjunts

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×