Autor Societat
7 octubre 2016 a 18:00

Treball, Afers Socials i Família abona els imports pendents generats fins Juny del 2011

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

De la prestació universal per naixement, adopció, tutela o acolliment

Dolors Bassa. consellera

La Generalitat de Catalunya ha ordenat avui el darrer pagament, de 14,3 milions d’euros, per atendre les prestacions universals per naixement, adopció, tutela o acolliment que restaven pendents dels anys 2010 i 2011. Des del mes de gener d’enguany, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha treballat perquè totes les famílies afectades pels endarreriments poguessin percebre l’ajut abans de final d’any, tal com es va comprometre la consellera Dolors Bassa a l’inici de la legislatura. En aquest sentit, el Departament ha destinat enguany un total de 171,6 milions d’euros per donar resposta a les 372.554 famílies que restaven pendents de cobrar la prestació universal.

Concretament, durant aquest exercici s’han fet efectius els imports pendents de 2010 a 89.946 famílies i els endarreriments que afectaven 282.608 famílies corresponents al període entre gener i juny de 2011, moment en que es va suspendre aquesta línia d’ajut.
La consellera Bassa ha destacat que malgrat el retard, podem celebrar que amb aquesta última ordre de pagament el Govern ja ha donat resposta a totes les famílies que van sol·licitar la prestació universal per naixement, adopció, tutela o acolliment. Aquesta va ser una de les principals prioritats que ens vam fixar per aquest any 2016 i s’ha liquidat 3 mesos abans de finalitzar el termini compromès”.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×