Autor Noticies
15 Octubre 2016 a 18:00

34 empreses agroalimentàries catalanes presenten els seus productes a Sial París

Aquesta 50a edició se celebra a Paris del 16 al 20 d’octubre

Agricultura // Imatge del web de Pixabay

Agricultura // Imatge del web de Pixabay

Carn, embotits, pernils, oli d’oliva, olis vegetals, vinagre, bonítol, pasta, conserves de peix i marisc, espècies, olis vegetals, brous, fruita seca, snacks, galetes, neules, torrons, aigua mineral, cafè, melmelada, pastisseria, fleca, sal, begudes vegetals, cereals, dolços i gelats gourmets són alguns dels productes que presenten les 34 empreses catalanes agroalimentàries participants al Saló Internacional Sial Paris, sota el paraigües de Catalunya, una actuació organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), el director gerent de la qual, Ramon Sentmartí, visitarà el certamen, on s’entrevistarà amb els empreses catalanes participants.
Aquesta fira, que té lloc del 16 al 20 d’octubre, a París, que en aquest període esdevé l’epicentre del món agroalimentari, és de periodicitat biennal, i aquest any celebra el seu 50è aniversari. Es tracta de la fira especialitzada més important del calendari anual per a aliments i begudes que es duu a terme a la Unió Europea, gràcies a la seva magnitud i nivell globalitzador, en tant que punt de trobada internacional, i només comparable amb Anuga (Alemanya),que té lloc en anys senars, i Alimentària BCN, que se celebra en anys parells.
En la darrera edició, hi van exposar els seus productes 5.700 empreses de 104 països, amb una afluència de 150.192 visitants professionals representants de 200 països, reunint els principals compradors i venedors del sector agroalimentari.
En aquesta edició, l’estand del Departament d’Agricultura també comptarà amb dos espais ubicats en dos sectors diferenciats: un a l’espai multiproducte del pavelló de les Regions i un altre al pavelló dels carnis, per l’especial rellevància d’aquest sector al nostre país.
El sector agroalimentari català a Europa
Europa és un dels socis comercials més importants per a Catalunya. Actualment, el 66,85% de les exportacions de productes agrícoles catalans es destinen a aquest mercat, un mercat que encara té molt recorregut i moltes oportunitats de negoci, com demostren les dades i el creixement previst que té la Unió Europea en el seu conjunt.
Durant la darrera dècada, França ha estat el principal soci comercial de Catalunya: a nivell d’exportacions és el principal país de destinació de les exportacions agroalimentàries, amb un valor situat a una distància de més del doble en comparació amb el següent país de destinació, Itàlia, i durant el 2015 ha representat el 19,93% en valor i el 21,34% del volum de les exportacions agroalimentàries catalanes (total d’exportacions catalanes agroalimentàries: 9.111 milions d’euros i 6 milions de tones).
Els sectors que continuen dominant, en valor, el rànquing d’exportacions catalanes a aquest mercat són el de la carn i despulles comestibles amb un 36,91%, principalment de porcí, seguit per les fruites 8,20% , la pastisseria i les preparacions a base de cereals 7,25% i els olis i greixos 6,94%, si bé, la resta de productes catalans de qualitat i valor afegit hi tenen una gran acceptació, com és el cas dels nostres vins i caves, embotits, conserves de peix i marisc, especies, fruits secs, snacks, i aigua mineral entre d’altres.
Catalunya és una de les primeres regions a Europa amb el major increment en el valor de les exportacions d’aliments i begudes (TARIC 1 a 24) per davant dels seus principals competidors. L’any 2015 Catalunya va exportar un 9,95% més que l’any anterior i el nostre principal soci comercial, França, un 3,97%.  Aquestes dades refermen la consolidació d’un important nombre de companyies exportadores regulars i la fortalesa del sector agroalimentari català.
Empreses participants a Sial París de la mà del DARP:
 
Pavelló carnis
 • Boadas 1880 | elaborats carnis | Girona
 • bonÀrea | elaborats carnis i carn de porc | Lleida
 • Carlos Colomer | especejament de boví | Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
 • Càrniques d’Osona | carn | Vic (Osona)
 • Casaponsa | elaborats carnis | La Vall de Bianya (Garrotxa)
 • Collell | elaborats carnis | Les Preses (Garrotxa)
 • Copa Meats | carn de cabrum | Olot (Garrotxa)
 • Embutidos Caula | elaborats carnis | Sant Gregori (Gironès)
 • Embutidos Juan Aulet Torrent | elaborats carnis | Anglès (Selva)
 • Jacsa | carn congelada | Caldes de Montbui (Vallés Occidental)
Pavelló de les Regions
 • Aigua de Sant Aniol | aigua mineral | Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)
 • Birba Biscuits | galetes | Camprodon (Ripollès)
 • Cafès Novell | cafè, xocolata, infusions | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
 • Can Bech | melmelades i salses gourmet | Fontanilles (Baix Empordà)
 • Conservas Dani | conserves de peix, espècies, condiments | Vilassar de Mar (Maresme)
 • Espigablanca | fleca | Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
 • FFaiges | oli d’oliva i vegetal | Tortosa (Baix Ebre)
 • Foment Agrícola de les Garrigues | fruita seca | Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
 • Grupo Miquel | alimentació | Vilamalla (Alt Empordà)
 • Lancaster Plus | sals gourmet, sòlides i liquides | Terrassa (Vallès Occidental)
 • Liquats Vegetals | begudes vegetals | Viladrau (Selva)
 • Neules Artesanes Sant Tirs | neules | Puig Reig (Berguedà)
 • Nortoliva | oli d’oliva | Les Borges Blanques (Garrigues)
 • Olis Bargalló | oli d’oliva | Castellví de Rosanes (Baix Llobregat)
 • Ordesa | cereals infantils i 3ª edat,  complements nutricionals | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
 • Paul and Pippa | galetes orgàniques | Barcelona
 • Pifarré | dolços, caramels | Bellpuig (Urgell)
 • Productos Grau | fruita seca | Artesa de Lleida (Segrià)
 • Promolac | brous, sopes, cremes, postres | Cornellà de Terri (Pla de l’Estany)
 • Sandro Desii | pasta i gelats gourmets | Esparreguera (Baix Llobregat)
 • Torres Import | oli d’oliva, vinagre, bonítol, marrons glacé, olives | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
 • Torrons Vicens | torrons IGP Torró d’Agramunt, xocolata | Agramunt (Urgell)
 • Trias Biscuits | galetes | Santa Coloma de Farners (Selva)
 • Virginias | galetes, caramels, xocolata, torrons sense sucre afegit | Reus (Baix Camp)
Les empreses participants presenten les seves novetats a Sial 2016
Can Bech
Collel
Foment Agrícola Les Garrigues
Lancaster Plus
Ordesa
Paul and Pipa
Pifarré
Promolac
Switch to mobile version