Autor Economia
17 octubre 2016 a 10:00

Valoració de PIMEC sobre l’IPC de setembre

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar
Valoració PIMEC

Valoració PIMEC

Tenint en compte les dades relatives a l’índex de preus al consum publicades per l’INE:

* PIMEC considera que les dades d’inflació són força positives per l’estabilitat en la inflació subjacent, tot i que els nivells observats mostren una encara moderat increment de l’activitat econòmica. Al mateix temps, l’índex general de preus manté la tendència alcista i recupera el signe positiu a Espanya.

* La patronal destaca que la inflació espanyola segueix per sota de la del conjunt de la Unió Monetària, el que permet guanyar competitivitat via preus.

* D’altra banda, Catalunya presenta un índex de preus per sobre del conjunt de l’Estat. Això denota un major dinamisme econòmic però també una pressió competitiva via preus al mercat interior que s’ha de compensar amb una major qualitat.

Pimec

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×