Autor Cultura
27 Novembre 2016 a 18:00

Cultura participa en la 30a edició de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

Del 26 de novembre al 4 de desembre a Mèxic

Fira Guadalajara

Per segon any consecutiu, Catalunya comptarà amb un estand institucional a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), a Mèxic, organitzat pel Departament de Cultura. Hi tindran representació 35 empreses del sector editorial, que hi participen a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).
 
La FIL, que tindrà lloc del 26 de novembre al 4 de desembre, és la trobada més important del sector editorial a l’Amèrica Llatina. És un esdeveniment que combina el comerç de drets d’explotació editorial, els principals agents distribuïdors del sector al continent americà i un ampli festival cultural obert al públic, on el llibre i els autors són el protagonistes. Cada any hi participen prop de 2.000 editorials, de gairebé una cinquantena de països, i acull més de 700.000 visitants. Enguany, la FIL celebra la seva 30a edició i té Amèrica Llatina com a convidada d’Honor. El programa se centrarà en la reflexió sobre la identitat i l’actualitat de les lletres llatinoamericanes.
L’estand institucional del Departament de Cultura està concebut per oferir, als diferents professionals del sector editorial del nostre país que s’hi acreditin (editors, agents literaris, associacions, etc.), un espai on poder desenvolupar reunions de negoci, realitzar trobades amb homòlegs d’altres països i exposar la varietat i la vitalitat de la producció editorial catalana.
Les empreses representades aquesta edició 2016 són:
Bridge
La internacionalització de les empreses editorials catalanes
Amb aquest estand institucional, el Departament de Cultura vol donar un impuls més gran a l’activitat professional de les editorials i els diferents agents del món del llibre de Catalunya, tot oferint una imatge conjunta del sector als professionals llatinoamericans.
La presència dels professionals catalans en les diferents edicions de la cita mexicana és habitual i nombrosa. Al 2015, l’estand institucional va acollir representants de 28 editorials que van mostrar un ampli ventall del sector editorial català. A més, al 2004, la FIL va acollir la cultura catalana com a convidada d’honor.
La participació de Catalunya a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara s’emmarca en la política de suport a la internacionalització de les empreses editorials catalanes i de promoció de la llengua i la literatura catalanes, amb la presència del sector a les grans cites professionals del calendari internacional, com són la de Frankfurt, París, Londres, Bolonya i la fira Liber, a Espanya.
Switch to mobile version