Autor Societat
2 novembre 2016 a 10:00

“El Pla Estratègic dels Bombers de la Generalitat dóna resposta a unes mancances que no poden esperar

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La inversió necessària és superior als 207 milions d’euros

Compareixença del conseller Jané a la Comissió d'Interior

Compareixença del conseller Jané a la Comissió d’Interior

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presentat davant de la Comissió d’Interior del Parlament el Pla Estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvaments 2017-2022. Impulsat pel Departament d’Interior, el Pla ha analitzat, desenvolupat i proposat les accions i les valoracions econòmiques per potenciar al màxim l’operativitat del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de continuar prestant un servei de qualitat i una resposta altament professional al país. La valoració econòmica de la inversió necessària per dur a terme la globalitat del Pla Estratègic és de 207.178.059,30 euros.
Jané ha iniciat la seva intervenció tot recordant que “avui comparec a petició pròpia i que el Pla Estratègic és fruït de la voluntat per a la legislatura. El conseller ha destacat que no es tracta d’un pla d’intencions sinó de realitats i ha afirmat que una planificació així no s’havia fet mai abans. S’ha fet amb bona intenció i redactada per professionals del mateix cos. El titular d’Interior ha assegurat que amb l’ofec pressupostari dels últims anys arribaríem a una situació insostenible. Per tant, s’havia de fer.
El conseller ha anunciat que el Departament d’Interior ja ha començat  a treballar en eI Pla perquè doni els seus fruits d’immediat. D’aquesta manera, s’ha començat a treballar en els primers expedients que permetran que el primer semestre de l’any que ve els bombers disposin de material que ara és imprescindible: “S’ha fet un esforç de planificació. Ja hi ha expedients tramitats per garantir el subministrament el primer semestre de l’any que ve quan es començarà a distribuir material imprescindible perquè no ens podem demorar”.
 
En la seva compareixença, Jané ha volgut fer un reconeixement als membres del cos de bombers de la Generalitat que aquests dies participen al Brasil al campionat mundial d’excarceració després que l’equip de Terrassa hagi quedat classificat com el millor tercer equip del món. El conseller d’Interior ha felicitat l’equip del parc de Bombers de Terrassa i ha considerat que aquesta classificació no és anecdòtica si es tenim en compte els prop de 7.000 serveis que van fer l’any passat els Bombers de la Generalitat en accidents de trànsit.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×