Autor Societat
4 novembre 2016 a 10:00

La consellera d’Agricultura presenta la campanya ‘Aquí, vins catalans’

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Vol incentivar les DO catalanes als restaurants del nostre país

Campanya Aquí, vins catalans

Campanya Aquí, vins catalans

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, ha presentat, al Viver de Celleristes de Barberà de la Conca (Conca de Barberà), la campanya Aquí, vins catalans, que té per objectiu  incentivar la presència dels vins de les DO catalanes a les cartes dels restaurants del nostre país i fomentar el desenvolupament rural mitjançant la promoció dels productes agroalimentaris locals .
La campanya, impulsada pel Departament en el marc del projecte de cooperació Leader Gustum, està liderada per l’Associació Leader de Ponent i compta amb el suport de tots els Grups d’Acció Local de Catalunya.
Meritxell Serret ha destacat que aquesta iniciativa lliga perfectament producte i territori, ja que a partir del sector vitivinícola s’impulsa una estratègia de desenvolupament adaptada a les necessitats i oportunitats del territori.
La consellera també ha dit que “amb aquesta estratègia també es fomenta el relleu generacional”.
El nou programa Leader Gustum 2014-2020 dóna continuïtat a aquesta campanya, que ja va comptar amb el suport de l’anterior programa Leader 2007-2013. Enguany, la voluntat d’aquest projecte és sumar-hi el major nombre d’establiments de restauració. S’hi podran adherir els restaurants que disposin d’un 60% de vins catalans de les diferents DO catalanes a la carta de vins.
Els restaurants que compleixin les bases per adherir-se a aquesta acció rebran un element distintiu que els acreditarà que disposen de vins catalans amb DO, amb una personalització de l’establiment i de la DO territorial predominant a la seva carta. També, les cartes es presentaran dins d’una carpeta única a tots els restaurants perquè el consumidor pugui identificar fàcilment que el restaurant està adherit a l’acció.
Les iniciatives incloses en el projecte de cooperació Leader Gustum tenen com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris locals i de qualitat que es produeixen al territori, en sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç.
 
7 M€ per als projectes de cooperació Leader 2014-2020
L’objectiu dels projectes de cooperació Leader és crear projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes entre grups Leader que tinguin estratègies de desenvolupament i temàtiques comuns, i generar projectes transversals que creïn sinergies amb els projectes productius de cada zona.
 
Catalunya és la primera comunitat autònoma de l’Estat espanyol que ha convocat els ajuts a la cooperació Leader en el marc de l’operació 19.3 del Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, i la que hi destina més fons, amb una dotació total per a tot el període de programació 2014-2020 de 7.000.000 €, cosa que representa una clara aposta del DARP pel desenvolupament de les estratègies locals dels grups Leader.
En la primera convocatòria d’aquests ajuts, el DARP va aprovar 20 projectes de cooperació Leader, 9 de cooperació interterritorial entre grups d’acció local de Catalunya i 11 estratègics d’un grup Leader amb els agents del seu territori, per un import d’ajut total d’1.417.666 €, amb un cofinançament del 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×