Autor Motor
29 novembre 2016 a 15:00

La FIM torna a premiar al Circuit Barcelona Catalunya

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Per la seva tasca en matèria de sostenibilitat

Fim,Gala,2016,Berlin,Ceremony

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat guardonat per segona vegada amb el FIM Environmental Award 2016 pel seu programa KISS Barcelona 2016 (Keep It Shiny & Sustainable), dut a terme durant la darrera edició del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™. Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, va recollir el premi a la gala celebrada diumenge a Berlín (Alemanya), de mans dels ambaixadors de medi ambient de la FIM, els pilots Marc Márquez, Laia Sanz i Greg Hancock.

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) reconeix amb aquest premi a institucions del món del motor que contribueixen a preservar el medi ambient i a crear una consciència en sostenibilitat, un guardó que ja va ser entregat al Circuit l’any 2012 pel projecte “Green Meeting Point”.

KISS Barcelona és un projecte de la FIM al que el Circuit es va adherir al 2013. En el marc del programa d’enguany, que va coincidir amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (WED) i que va comptar amb la presència de l’UNEP, el Circuit va organitzar diferents activitats, iniciatives i campanyes de conscienciació durant el Gran Premi compromeses amb l’acord COP21, destacant les accions en promoció de la mobilitat sostenible (tren, autobús i bicicleta), i el Residu Zero amb les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar), distribuint bosses i gots reutilitzables, sensibilitzant sobre el malbaratament d’aliments -Stop Food Waste- i valoritzant els residus generats. Totes aquestes accions van estar acompanyades d’animacions inspirades en temàtica mediambiental en les zones de públic, d’una oferta de gastronomia Km.0 a la nova zona Tapes GP i un concurs a les xarxes socials per a conscienciar sobre la importància de preservar el medi ambient. Un any més també es va fer el concurs de dibuix, en aquesta ocasió amb nens d’una escola de Barcelona, que també va comptar amb la col·laboració del pilot Marc Márquez, ambaixador de medi ambient de la FIM.

Els resultats del KISS Barcelona 2016 van ser molt positius: al Circuit es van repartir 4.000 bosses KISS Barcelona, 6.000 gots reutilitzables i es van donar 1.000 kg de menjar.

El FIM Environmental Award 2016 demostra la clara aposta de gestió 3C del CirCuitCat: “Consciència, Compromís i Coherència” amb la sostenibilitat. Després d’obtenir al 2008 el certificat de gestió mediambiental ISO 14001-2004, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha centrat els seus esforços amb l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental de la instal·lació i de reduir la petjada de CO2 per arribar a convertir-se en el primer traçat del món amb petjada zero.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×