Autor Societat
6 novembre 2016 a 18:00

Lliurament de 202 bicicletes elèctriques

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

A 102 municipis i entitats locals

diba bici electrica

Aquest programa de cessió de bicicletes s’emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d’eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l’adhesió al Pacte d’alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic.

Previ a l’acte de lliurament, va tenir lloc una sessió informativa adreçada als tècnics municipals i les policies locals usuaris de les bicicletes, per explicar-los el programa de cessió de bicicletes elèctriques seguida d’una taula rodona sobre experiències municipals en l’ús de la bicicleta en la que hi participaran representants dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, que s’utilitzen per desplaçaments de treballadors; Subirats, pel foment del turisme; Mollet del Vallès, pel servei d’acompanyament a les escoles per la policia local, i Torelló, per intercanvi de llibres entre biblioteques municipals.

La Diputació de Barcelona va iniciar aquest programa l’any 2008 per impulsar l’ús de la bicicleta per part de la policia local. A l’any 2009 aquesta iniciativa es va estendre a d’altres serveis municipals i actualment, la cessió de bicicletes va adreçada tant als cossos de les policies urbanes com a altres serveis tècnics municipals. Des de l’any 2012, totes les bicicletes cedides són elèctriques.

Amb aquest lliurament, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 451 bicicletes, de les quals 141 bicicletes han estat per a la policia local i 302 per a serveis municipals de  226 municipis o entitats municipals de la demarcació de Barcelona.

El lliurament es va dur a terme davant de l’Edifici el Rellotge del Recinte de l’Escola Industrial (Comte d’Urgell, 187 Barcelona) es farà lliurament de bicicletes a 60 municipis que s’han acollit en aquest programa en un acte que comptarà amb l’assistència del diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent.

La resta de bicicletes els ajuntaments les recolliran en dies posteriors, a la Plataforma de Distribució Logística de la Diputació, a Montcada i Reixac

Llistat_municipis_bicis

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×