Panadons d’espinacs
- 1 kg – Espinacs frescos
- 400 g – Farina
- 1 – Ou
- 10 cl – Oli
- 20 g – Llevat de forner
- 50 g – Aigua
- 100 g – Panses remullades
- 50 g – Pinyons
- Sal
- Pebre
Netegeu els espinacs i renteu-los en dues o tres aigües.
Barregeu la farina amb una mica de sal i després amb el llevat diluït amb l’aigua, l’ou i l’oli.
Treballeu-ho fins fer una massa homogènia.
Amb la massa formeu unes boles una mica més grans que un ou, tapeu-les amb un drap i deixeu-les reposar perquè fermentin.
A banda, barregeu els espinacs amb els pinyons i les panses, i salpebreu-los.
Estireu les boles de massa en forma de cercle, i col·loqueu una mica de farciment a cadascun.
Tanqueu el panadó doblegant la pasta per la meitat, de manera que quedi com una mitja lluna, i amb els dits pressioneu les vores per enganxar-les.
Coeu els panadons al forn una mitja hora.
Variacions:
En lloc de courel’s al forn es poden fregir en oli.
Es poden fer amb carbassa en comptes d’espinacs (panadons de carbassa).