Autor Economia
7 novembre 2016 a 10:00

PIMEC valora en positiu la tendència de millora

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar
Valoració octubre 2016

Valoració octubre 2016

Tenint en compte les dades relatives l’atur registrat i l’afiliació mitjana publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, i l’Enquesta de Població Activa publicada per l’Institut Nacional d’Estadística,

·        PIMEC valora positivament que malgrat el repunt estacional dels nivells d’atur, no s’observa alentiment en la tendència de millora en termes interanuals.

·        L’entitat destaca que la reducció interanual del nombre de persones desocupades respon a un increment de l’afiliació.

·        La patronal valora positivament que al tercer trimestre s’assoleixi la taxa d’atur més baixa des del 2008, però considera que el fet que un 14,6% de les persones actives no tinguin feina segueix sent un problema que cal afrontar.

·        PIMEC considera positiu que siguin els col·lectius de menys i més edat els que presenten els majors increments en ocupació i les majors reduccions en desocupació, ja que són les franges d’edat amb més dificultats laborals.

·        La patronal demana al nou executiu central que aclareixi les incerteses davant les indemnitzacions en el cas de contractes temporals per tal que no es produeixi un fre a la tendència de recuperació observada al mercat de treball i millori la seguretat jurídica del marc laboral.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×