Autor Esports
2 novembre 2016 a 18:00

Recepció del President Puigdemont als esportistes olimpics catalans

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Els atletes catalans van obtenir 8 medalles als JJOO i 11 als Jocs Paralímpics

Puigdemont esportistes olimpics

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va expressar “l’agraïment de tot el país”a la delegació catalana que va participar en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio de Janeiro 2016, perquè “amb la vostra participació ens vam sentir molt ben representats” i “orgullosos dels vostre exemple de disciplina i superació de dificultats, valors que ens fan sentir millors socialment”.
El cap del Govern, acompanyat de la consellera de la Presidència, Neus Munté, va oferir una recepció al Palau de la Generalitat als esportistes, cos tècnic, cos sanitari, jutges i àrbitres del país, que van representar el potencial i la diversitat de l’esport català en la cita olímpica. Aquest ha estat un reconeixement que Carles Puigdemont ha fet extensiu a la cadena de gent que us ha acompanyat, família, entorn i federacions, peces claus del vostre èxit i excel·lència”. “Ens sentim  enormement orgullosos de veure de quina manera esteu defensant tot aquest esforç que heu anat fent durant anys, amb aquesta honorabilitat i honestedat en la qual veiem reflectida també l’honorabilitat i honestedat del país”, ha subratllat.
El president ha remarcat, en el decurs de la seva intervenció, la funció de l’esport com a vehicle social, de construcció de comunitat humana, a través del qual ens expliquem al món”. “El món pot endevinar quina mena de gent som, si val la pena venir-hi a viure, a fer una família, a invertir, a conèixer la cultura, a interessar-se per aquest tros de planeta petitó”, ha insistit.
El cap de l’Executiu ha recordat en el seu parlament que l’esforç de l’esport català ve de lluny “hi ha federacions que fa més de 100 anys que van entendre que l’esport era alguna cosa més que una manera de passar el temps”, va dir, i va afegir “i el resultat d’això és un èxit i una qualitat creixent que ens permet competir sense cap tipus de complex amb les millors potències del món”.
 
El president ha advocat per continuar seguint aquest camí, perquè, “aquest país és un país inconformista de mena, sigui a l’hora de fer castells o competir en uns Jocs Olímpics no ens posem límits, però ho fem a través de la feina ben feta, ben arrelada, que té sentit i mai desvinculant-nos dels valors fundacionals que justifiquen el nostre esforç i el sacrifici i l’esforç que demanem a la gent que ens acompanya”.
Als Jocs Olímpics de Rio 2016 hi van participar 98 esportistes catalans i van aconseguir 8 de les 17 medalles obtingudes per la delegació de l’Estat. Els Jocs Paralímpics van comptar amb la participació de 33 atletes catalans, i van participar en 11 de les 31 medalles obtingudes.
A l’acte de reconeixement que s’ha celebrat aquest matí, a més del president, hi han intervingut el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; Mireia Belmonte, en nom dels atletes olímpics; Sarai Gascón, en nom dels atletes paralímpics, i Jaume Marcé, en nom dels tècnics.
Èxit dels esportistes catalans
Pel que fa als JJOO, destaquen les medalles d’or de Mireia Belmonte (200 m papallona); Saül Craviotto (K2 200m de piragüisme) i de Marc López (dobles de tennis); la plata de les jugadores catalanes de la selecció estatal de bàsquet, i els bronzes de Mireia Belmonte (400 m estils), Joel González (taekwondo, -68 kg), Saül Craviotto (K1 200m) i els catalans del combinat estatal de bàsquet.
També els diplomes olímpics de Mireia Belmonte (800 m lliures, 4t lloc); el ciclista Joaquim Rodríguez (5è); els 13 catalans de l’equip estatal de hoquei (5è lloc); el duet de Gemma Mengual i Ona Carbonell en natació sincronitzada (5è lloc); les 10 catalanes de l’equip de waterpolo (5è lloc); la tennista Garbiñe Muguruza (5è lloc en dobles femenins); Anna Boada i Aina Cid (6è lloc en rem); Sònia Franquet (6è lloc en tir de precisió); la ciclista Helena Casas (7è lloc); els 11 catalans de l’equip de waterpolo (7è lloc); Beatriz Ferrer-Salat (7è lloc en hípica); Bàrbara Pla, Àngela del Pan i Eli Martínez (7è lloc, en rugbi 7); Beatriz Pascual (8è lloc en 20 km marxa) i les 7 catalanes de l’equip estatal de hoquei (8è lloc).
I pel que fa als Jocs Paralímpics, destacar les medalles d’or dels nedadors Núria Marquès (400 m. Lliures FS9); Oscar Salgueiro (100 m. Braça MSB8); i els atletes Gerard Descarrega (400 m. MT11) i Elena Congost (Marató FT12); i les plates dels nedadors Sarai Gascón (200 estils individual FSM9, 100 m. lliures FS9 i 100 m. papallona FS9); Miquel Luque (50 m. braça MSB3) i Nuria Marquès (100 m. esquena FS9); el ciclista Ignacio Avila (Ciclisme Ruta carretera MB) i els jugadors de bàsquet en cadira de rodes Jaume Llambí i Jordi Ruiz.
També van fer un bon paper, obtenint diplomes olímpics, Javier Porras (6è, en atletisme); el ciclista Ignacio Avila (4t en persecució i 7è en km), Nuria Marquès (5a en  200 est. Indiv., 8a en 50 m lliures i 4a en 100 m lliure),;Jordi Morales (4t en tennis taula); Miquel Luque (6è en natació); Sarai Gascón (5a, en 50 m lliures); Juanjo Méndez (7è en ciclisme); Toni Ponce (2 7ens llocs en natació); Jordi Morales (5è en equips de tennis taula); Melani Berges (4a en 400m i 4a en equips d’atletisme); els 2 catalans de l’equip de futbol de 5 de cecs (6è lloc); Josefa Benitez (8a en ciclisme) i Jorge Madera (8è en atletisme).
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×