Autor Economia
31 desembre 2016 a 15:00

El comerç evoluciona a l’alça

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Dades a Novembre 2016

Rebaixes Comerç

Rebaixes Comerç // Foto: Joan Murcia

L’índex general de comerç al detall sense estacions de servei, a preus corrents, augmenta un 3,1% interanual a Catalunya al novembre del 2016. Per tipus de producte, l’alimentació registra un increment del 5% interanual i la resta de productes de l’1,7%. En aquest darrer grup els béns d’equipament de la llar i el grup d’altres béns registren taxes positives del 0,8% i 4,1%, respectivament, mentre que el grup de béns d’equipament personal mostra una taxa negativa de l’1,4%. En aquest mateix període l’índex general de comerç al detall amb estacions de servei, a preus corrents, augmenta un 2,8% respecte a un any enrere.

L’objectiu principal d’aquest índex és mesurar l’evolució a curt termini de l’activitat de les empreses de comerç al detall. Els resultats es presenten desagregats per productes d’alimentació i resta de productes. En aquest darrer grup es desglossen els productes d’equipament personal, equipament de la llar, i altres béns. L’Idescat elabora mensualment l’ICD i tota la informació es presenta tant a preus corrents com a preus constants, deflactant les sèries nominals a partir de les dades que proporciona l’INE

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×