Autor Societat
19 Desembre 2016 a 15:00

President Puigdemont: “Catalunya és una nació solidària i La Marató n’és un dels millors exemples”

Recaptats fins aquesta matinada 8.490.607 euros

La Marato Carles Puigdemont

Autor: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir al vespre que “Catalunya és una nació solidària” que al llarg de la seva història “ha après a sobreviure i a fer front a les dificultats a base de cooperació i d’ajuntar-se”. “La solidaritat forma part de l’ADN català i no hi renunciarem”, ha assegurat, i ha situat La Marató de TV3 com un dels millors exemples. “Des de fa 25 anys és una de les gran ocasions en què la gent d’aquest país surt i exhibeix el millor que té, ha manifestat des del Palau de Congressos de Girona, on ha atès les trucades de ciutadans que han volgut fer les seves donacions a La Marató, que enguany està dedicada als ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.
 
En una entrevista des del centre telefònic de La Marató a Girona, el president Puigdemont ha manifestat que la solidaritat s’ha de practicar, cultivar i concrear” i en aquest sentit ha celebrat “la llarga tradició de solidaritat” que hi ha a Catalunya, on “expressem per la via dels fets el nostre compromís amb els altres”. “És la manera que entem de fer país, pensar en la gent, en els col·lectius que més ho necessiten”, ha dit Carles Puigdemont.
Durant la conversa, el cap del Govern ha encoratjat els ciutadans participar en aquesta vint-i-cinquena edició de La Marató i ha volgut traslladar públicament un “agraïment immens” als voluntaris que la fan possible. “Catalunya és una nació de voluntaris”, ha dit. I ha afegit: “no hauríem progressat com a societat ni ens hauríem pogut defensar com a país en les èpoques duríssimes que ens ha tocat viure si no fos pel compromís de tants voluntaris”.
Finalment Carles Puigdemont ha subratllat “la gran iniciativa” que va suposar la posada en marxa de La Marató, ara fa vint-i-cinc anys i que “sempre ha comptat amb el suport dels ciutadans de Catalunya, que s’hi ha abocat massivament, tant en èpoques de bondat econòmica com de crisi”. “És un clàssic que cada any està de moda i que cada any aconsegueix despertar moltes consciències”, ha reblat.
Switch to mobile version