Autor La recepta
19 Desembre 2016 a 12:00

Què en saps de …? EL TAMARINDO

tamarindos

Fruita del arbre amb el mateix nom (arbre fruiter medicinal), originari d’Àfrica. El seu fruit són beines corbes, semblants a les dels fesols, exteriorment de color marrón.Algunas de les seves característiques són:

• Conté entre un 8 i un 12% d’àcid tartàric
• Alts nivells de potassi (acció diürètica)
• Compost per substàncies ensucrades entre el 20 i el 30% de la fruita, aigua en un 25%
• Conté minerals com ferro i fòsfor, fibra, carbohidrats i flavonoides
• Les fulles i la polpa del seu fruit es fan servir com a efecte laxant
• A la cuina, combina bé amb el coriandre, realça el sabor del mànec i la papaia. Molt apreciada a la cuina mexicana i asiàtica
• La polpa s’usa en adobs, adobats i salses. Famós el refresc de tamarinde (beguda popular en els tròpics)

Consell

Amb les fulles del tamarindo també es poden preparar tes o infusions que regulen l’augment de paràsits intestinals.
La closca i les fibres se separen de la polpa tirant cap avall amb una mà de la closca i subjectant la tija superior amb l’altra.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version