Autor Economia
31 gener 2017 a 18:00

Empreses catalanes presenten els seus productes i novetats en la fira ISM d’Alemanya

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Del sector dels dolços i snacks

En sortir de missa, coca i vi dolç // Imatge del web www.festes.org

En sortir de missa, coca i vi dolç // Imatge del web www.festes.org

L’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza la participació, sota el paraigües de Catalunya, de vuit empreses catalanes del sector dels dolços i snacks en la fira ISM, que se celebra a Colònia (Alemanya), del 29 de gener a l’1 de febrer, i que representa l’esdeveniment més important del sector a nivell mundial per a venedors i compradors majoristes de la indústria de dolços i snacks.

Es tracta de la primera edició d’aquest certamen en la que participa PRODECA, i ho fa amb l’objectiu de donar suport a les empreses catalanes del sector dels dolços i snacks en la millora del seu posicionament en els mercats exteriors i en l’establiment de nous contactes comercials.
Així, en l’estand de Catalunya, les empreses participants presentaran els seus productes i les novetats de subsectors tan diversos com la mel, neules, galetes, torrons, fruita seca, xocolata, nous, torrades, snacks, dolços, confiteria i brioixeria, entre altres.
Val a dir que el director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, serà present en la fira ISM, que en la darrera edició va convocar 1.513 expositors representants de 65 països, i que van rebre la visita de més de 37.000 visitants professionals procedents de 141 països, és un punt de trobada entre elaboradors i compradors internacionals, concebuda com a plataforma de presentació de productes i novetats del sector, basant el seu èxit, en gran part, en la innovació.
Empreses catalanes participants i novetats que presenten:
Alemany | mel, torrons, dolços | Os de Balaguer (Noguera)
Novetats: nova gamma de fruita seca sobre l’ametlla Marcona, expositors premium de regal, mini-torrons de 40 grams.
Crit d’Or | fruita seca, sucre recobert, caramel·litzat, i especialitats amb xocolata | Granollers (Vallès Oriental)
Novetats: Pecanes caramelitzades (una varietat de nou molt comuna als països anglosaxons)
Delicat Aliment | torrades i snacks | L’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
Novetats: nova presentació en caixes gourmet de la línia de torradetes
Especialidades Vira | confiteria, brioixeria, xocolata | Martorell (Baix Llobregat)
Happy-Lab | tes | Castellbisbal (Vallès Occidental)
Novetats: nou format per a regal. Minipots, amb 3 piràmides dins de cada pot amb 19 sabors diferents.
La Granja Foods 1959 | brioixeria (productes tradicionals, dietètica i ecològica | Olèrdola (Alt Penedès)
Neules Artesanes Sant Tirs | neules | Puig-Reig (Berguedà)
Virginias | galetes, dolços, torrons, xocolata | Reus (Baix Camp)
 
El sector agroalimentari dels dolços i snacks a Alemanya
Alemanya va importar dolços per valor de 6.527.356,74 milers d’euros el 2015, un 15,33%  més que l’any anterior. És el 6è destí de les exportacions de dolços de Catalunya amb un 5,80% del total exportat, només darrera de França, Portugal, Itàlia, Aràbia Saudita, i Regne Unit.
Les exportacions a Alemanya s’han doblat en els últims 5 anys assolint els 48.884,39 milers d’euros al 2015. A data d’octubre de 2016, Catalunya ja va exportar a Alemanya per valor de 51.109,66 milers d’euros, xifra superior a la de 2015. En concret, si hom compara les últimes dades disponibles de 2016 amb les dels mateixos mesos de 2015 (gener a octubre) es comprova que aquestes exportacions a Alemanya s’han incrementat en un 4,55% en l’esmentat període.
Donat l’alt nivell de maduresa i saturació del sector dels dolços a Alemanya, així com un entorn competitiu força consolidat, les empreses del sector del dolç opten per potenciar les accions per a posar en valor les seves marques amb campanyes de màrqueting. Si bé les innovacions reals en producte són difícils de dur a terme, els productors i distribuïdors alemanys són molt actius en la recerca de nous conceptes de màrqueting, principalment relacionats amb la tendència a una vida saludable entre els consumidors, els productes de conveniència, i els productes per a nens. No decebre els consumidors és el principal element clau per a mantenir-los i consolidar-los.
El conjunt de les exportacions catalanes del sector del dolç (galetes, confiteria, brioixeria, pastisseria, xocolates, snacks, llaminadures i gelats) a nivell mundial ha estat de 881.764,13 milers d’euros entre gener i octubre de 2016, el que suposa un increment del 13,61% respecte el mateix període de l’any 2015.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×