Autor Economia
28 febrer 2017 a 18:00

AEFI i PIMEC signen un acord d’impuls financer a la pime

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Aportarà solucions financeres complementàries

conveni AEFI PIMEC

L’Associació Espanyola de FinTech i InsurTech (AEFI), i PIMEC, la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms més representativa de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració institucional per impulsar l’accés financer de les pimes.

PIMEC disposa d’una activitat professional d’assessorament empresarial en l’àmbit financer, que atén un volum de més de 2.000 empreses anualment. Jesús Pérez, president de l’AEFI, destaca que “les pimes poden trobar en les FinTech alternatives reals per a la prestació de serveis financers. Això -sens dubte- serà un avantatge competitiu com a país. En l’actualitat, el sector FinTech està oferint alternatives de finançament, canvi de divisa, transferències, passarel·les de pagament amb solucions àgils i més eficients que permetran una major sostenibilitat. La tecnologia serà també, en el sector financer, una gran palanca de creixement”.

“L’enduriment de les condicions d’accés al finançament afecta especialment les pimes”, explica Fran de la Torre, director del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC. “Des de la nostra entitat treballem per formar, assessorar i aconseguir l’accés de les nostres pimes a la totalitat de proveïdors de solucions financeres per millorar les opcions i condicions de finançament del nostre teixit productiu, amb l’objectiu final que les nostres empreses puguin desenvolupar la seva activitat de negoci amb comoditat”.

Des de l’AEFI expliquen que, en aquest context, “un dels grans reptes que afronta la nostra societat és la distribució de la riquesa. És complicat que això passi mentre l’accés a la intel·ligència financera sigui costós i no estigui a l’abast de tothom. És, per tant, una obligació com a societat buscar la democratització de les finances”. Així mateix destaquen que la tecnologia ha arribat per permetre avançar en aquest objectiu i el que actualment es coneix com a FinTech (Finance&Technology) ve a revolucionar el món financer tal com el coneixem. D’aquesta manera, l’accés als serveis financers serà cada dia més eficient, molt més accessible i molt més transparent.

La tipologia de productes o serveis que ofereixen o poden oferir les FinTech integra un alt nivell d’innovació o significativament diferent del que ofereix el mercat. Es tracta de proveïdors de serveis o productes financers que evidencien un clar benefici per als consumidors, entitats que estan en condicions de provar que estan preparades per operar en el mercat real o que ja desenvolupen activitats subjectes a reserva d’activitat en el sector financer. L’AEFI compta amb quasi 90 empreses associades i el sector té més de 3.000 empleats en un total de 200 FinTech i 50 InsurTech, amb més de 250 milions d’euros acumulats d’inversió.

Al 2016, hem assistit a la consolidació del crowdfunding, un dels players que més s’està desenvolupant, així com de les passarel·les de pagament i del lending a pimes”. Per descomptat, per al 2017 –anuncia Pérez– és probable “que veiem duplicar el nombre de FinTech a Espanya. Hi ha moltíssim talent tecnològic, formació elevada. Espanya, a nivell de costos és molt competitiva i, per descomptat, hi ha oportunitats perquè el país destaqui com a hub FinTech en el món”.

Amb aquest acord, des de PIMEC esperen oferir suport al treball que s’està duent a terme des de l’AEFI, com és l’impuls a la regularització del sector, i ampliar l’oferta de proveïdors de solucions financeres complementàries a les existents actualment, en benefici del col·lectiu pime.

A partir d’aquest acord, es farà difusió de les alternatives de finançament d’empreses  Fintech entre les empreses associades a PIMEC, establint un canal de comunicació directa entre la xarxa d’assessors professionals del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC i la multitud d’empreses que representa l’AEFI.

L’AEFI ha participat en el Mercat Financiapyme, a la Borsa de Barcelona, el 22 de febrer, després de més de 29 edicions, amb un balanç des de la seva creació el 2014 de 150 empreses participants i 150 milions d’euros de crèdit acordats.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×