Autor Economia
26 febrer 2017 a 10:00

Demà comença el Mobile World Congress, el 4YFN i el YoMo

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar
Mobile World Congress

Mobile World Congress // Imatge de Wikimedia Commons

 

Demà comença la dotzena edició del Mobile World Congress(MWC), l’esdeveniment més important del món sobre telefonia mòbil que s’allargarà fins el proper dijous 2 de març. Un congrés que comptarà amb la participació activa del Govern per donar visibilitat al teixit empresarial català perquè presenti les seves novetats tecnològiques, conegui socis potencials, faci contactes i obri nous mercats.

A les 10:00h el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, participarà a la inauguració oficial del Mobile World Congress, presidida pel rei d’espanya, que també comptarà amb la participació del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, entre d’altres autoritats.
A la tarda, a les 16:00h, el conseller Baiget inaugurarà el 4YFN al recinte de Fira de Barcelona Montjuïc. Després de la inauguració, el conseller visitarà les 35 start-ups catalanes ubicades als espais habilitats per la Generalitat.
Dimarts a les 16:00h, el president Carles Puigdemont (acompanyat pel conseller Jordi Baiget i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz) visitarà el Youth Mobile Festival (YoMo), una experiència educativa vinculada al MWC per motivar els joves a endinsar-se en el món de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, el disseny i les matemàtiques.
De la seva banda, la consellera de la Presidència, Neus Munté, inaugurarà dimecres, a les 9:30h, el seminari Changing Education Together, mentre que  a les 12:30h la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, farà l’entrega dels premis Mobile Learning Awards, que formen part del programa MSchools, una iniciativa del MWCapital. Changin Education Togheter és una sessió d’intercanvis d’experiències i a continuació hi ha el lliurament dels premis. Són dos activitats consecutives en una mateix espai, com també ho és a la sessió de la tarda l’Edu_Hack . Després de la inauguració,  la consellera Munté visitarà les empreses catalanes presents al MWC.
El mateix dimecres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, presentarà la T-Mobilitat a les 11:00h a l’estand de l’Autoritat del Transport Metropolità.
Finalment, el dijous i últim dia del congrés, la consellera de la Presidència, Neus Munté, clourà, a les 15:00h, la jornada dedicada a les dones i la tecnologia Women4Tech Summit.
Durant els tres primers dies del MWC, ACCIÓ torna a organitzar com a membre de la xarxa Europe Entrepise Network (EEN) de la Comissió Europea el Brokerage Event. És un espai ubicat a l’Estand Catalonia que acull reunions bilaterals de 20 minuts per fomentar que les empreses tanquin projectes de cooperació internacional, des d’acords comercials o de subcontractació fins a joint ventures o projectes d’R+D col·laboratius.
Les start-ups, al 4YFN
 
Paral·lelament al MWC, el Govern també impulsa la presència catalana al 4YFN, l’esdeveniment adreçat a start-ups, incubadores i inversors que enguany arriba a la seva quarta edició consolidat com un esdeveniment de referència d’aquest sector a nivell internacional. En concret, Generalitat serà present al congrés amb un estand d’ACCIÓ de 160m2 -que acollirà 20 start-ups catalanes- i dos espais de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), on participaran 15 start-ups sota la marca d’internacionalització de les empreses creatives i culturals catalanes, Catalan Arts.
 
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×