Autor Cinema, teatre i televisió
27 febrer 2017 a 15:00

El CINC porta més de 300 projeccions de cinema en català

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

A 50 localitats de Catalunya

CINC

En el marc del programa CINC Cinema Infantil en Català del Departament de Cultura, s’han programat, entre els mesos de febrer i juny, més de 300 sessions de cinema en català a 50 localitats de Catalunya i a 2 de la Franja. La iniciativa té per objectiu potenciar l’oferta de pel·lícules infantils en català amb una programació de reestrena, preus baixos i àmplia distribució territorial. El CINC, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, té la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diverses institucions, entitats i cinemes.
El CINC és una iniciativa consolidada que l’any passat ja va portar més de 60.000 espectadors a les sales de cinema en català. Enguany, es projectaran més de 50 films que inclouen títols com Vaiana; Trolls; Cigonyes; Ballerina; El Petit Príncep; Mascotes; Axel: el petit gran heroi; Orm al Regne de la Neu; Ice Age. El gran cataclisme; Zootròpolis; Al sostre del món; Buscant la Dory; La sopa de pedres; Ribbit, una granota amb un gran dilema, i  El regal de la Molly Monstre, entre d’altres. Les projeccions es duen a terme des del mes de febrer fins al mes de juny.
Enguany s’han incorporat al CINC quatre noves localitats: Arenys de Munt, l’Ametlla del Vallès, Premià de Mar i Roses. La resta de localitats on arribarà la programació són: Agramunt, Arenys de Mar, Badalona, Balaguer, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Bellpuig, Blanes, Cabrera de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Castellar del Vallès, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, el Vendrell, els Hostalets de Pierola, Figueres, Girona, Granollers, la Seu d’Urgell, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Mequinensa, Montblanc, Olot, Piera, Platja d’Aro, Reus, Ribes de Freser, Ripoll, Roquetes, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Codines, Solsona, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Terrassa, Torredembarra, Tremp, Vilafranca del Penedès, Vila-seca i Vilassar de Dalt.
Les institucions que han col·laborat en l’organització del CINC són els ajuntaments d’Agramunt, Arenys de Munt, Balaguer, Begues, Bellpuig, Cabrera de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Castellar del Vallès, Castelldefels, els Hostalets de Pierola, Figueres, l’Ametlla del Vallès, Mataró, Mequinensa, Montblanc, Piera, Premià de Mar, Reus, Ripoll, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Codines, Solsona, Tamarit de Llitera, Tàrrega, Terrassa, Torredembarra, Tremp, Vilassar de Dalt, així com el Consell Comarcal del Solsonès i els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona.
Actualment el CINC té el suport dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, Auditori Sala Santa Llúcia de Reus, Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí, Biblioteques de Mataró, Centre Cívic La Fonteta de Sant Feliu de Codines, Centre Cívic La Fàbrica de Cabrils, Centre d’Entitats de Tamarit de Llitera, Centre Moral d’Arenys de Munt, Centre Parroquial “El Centru” de Canet de Mar, Cine Goya de Mequinensa, Cine París de Solsona, Cineclub Diòptria de Figueres, Cinema Casal d’Agramunt, Cinema Casal de Montblanc, Cinema Catalunya de Ribes de Freser, Cinema Catalunya de Terrassa, Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès, Cinemes Majèstic de Tàrrega, Cinemes Albèniz de Girona, Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat, Cinemes El Punt de Cerdanyola del Vallès, Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, Cinemes Roses, Cinemes Texas de Barcelona, Cines Atrium de Sant Andreu de la Barca, Filmax Granvia de l’Hospitalet de Llobregat, Cines Olot, Cines Verdi de Barcelona, Cinesa Sant Cugat, Circuit Urgellenc, Diputació de Barcelona, Espai Cultural La Lira de Tremp, Federació Coordinadora de les AMPA de Castelldefels, La Cate Espai Cultural de Figueres, La Massa Centre de Cultura de Vilassar de Dalt, Megacine de Badalona, Movi-cine, Ocine, Patronat Teatre de Premià de Mar, Pere Vila Audiovisuals, Plataforma per la Llengua Maresme, Teatre El Goula – Centre Cívic El Roure de Begues, Teatre-Cinema Armengol de Bellpuig, Teatre-Cinema Comtal de Ripoll, Yelmo Cines Baricentro de Barberà del Vallès, Yelmo Cines de Castelldefels i Yelmo Cines de Castelldefels.
Els exhibidors cinematogràfics que vulguin incorporar-se al CINC poden posar-se en contacte amb la Direcció General de Política Lingüística a través de
Tota la programació del CINC es pot consultar al portal Cinema en català. Per estar al dia de les novetats del cinema en català cal seguir el Facebook de Cinema en català o el compte de Twitter @cat_cine.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×