Autor Societat
27 febrer 2017 a 10:00

El Mobile World Congress impulsa la tecnologia i la ciència entre els més joves

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Amb el nou espai YoMo

mobile word congres baiget

El Mobile World Congress– protagonitza enguany un salt rellevant, gràcies al nou espai YoMo Barcelona (Youth Mobile Festival Barcelona), que comptarà amb exposicions educatives, conferències, tallers interactius i una àmplia varietat d’activitats per a alumnes de 10 a 16 anys. Dins aquest espai tindrà un lloc rellevant el programa mSchools impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya (a través dels Departaments d’Ensenyament i  de Presidència), l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

Més de 16.000 alumnes, provinents de més de 350 escoles de Catalunya i Espanya, visitaran YoMo Barcelona del 27 de febrer al 2 de març, a la Fira Montjuïc. Seran quatre dies per aprendre i gaudir en l’esdeveniment d’educació basat en disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) més gran de tot l’Estat i es marca així l’objectiu de motivar les vocacions tecnològiques entre els més joves i ajudar-los a planificar els seus futurs estudis i trajectòries professionals. Dins aquest espai el programa mSchools, creat per ajudar els alumnes i els docents a integrar les tecnologies mòbils a l’aula, hi serà present amb demostracions i presentacions a càrrec de docents, alumnes i experts.

En un món cada vegada més mòbil, els alumnes i docents podran experimentar gràcies a YoMo, i dins el marc del MWC17, les oportunitats que la tecnologia els ofereix per afrontar els reptes que planteja la transformació digital. La ciència i la tecnologia més sorprenent es donaran cita en un espai de 13.000 metres quadrats, que acollirà activitats pràctiques i interactives, tallers i espectacles.
A més de YoMo, mSchools articula la seves actuacions al Mobile World Congress 2017 en altres iniciatives: les sessions de Changing Education Together, el programa formatiu Edu_Hack i el lliurament de premis dels Mobile Learning Awards.
Changing Education Together
El seminari Changing Education Together (CET), dirigit als equips directius de centres educatius, representants del sector de l’educació i responsables de polítiques educatives, celebra la seva tercera edició al MWC17 el proper dimecres 1 de març al recinte Fira Barcelona de L’Hospitalet de Llobregat. La trobada, organitzada per Mobile World Capital Barcelona, reuneix els principals experts en mEducation per abordar l’ús responsable dels dispositius mòbils en l’educació i l’evolució del paper de les escoles en l’era digital.
 
Mobile Learning Awards
Dins del CET també es lliuraran els premis de la cinquena edició dels Mobile Learning Awards que reconeixen els projectes més innovadors de docents i escoles de Catalunya a través de l’ús de la tecnologia mòbil a l’educació. Seran reconegudes les millors experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals i les escoles més innovadores en la seva aplicació, amb un nou premi destinat al millor projecte d’AMPA o AFA.
 
Edu_Hack
Docents de qualsevol disciplina dels centres educatius de Catalunya participaran a Edu_Hack, una sessió de cocreació que també tindrà lloc l’1 de març al MWC17. Es tracta d’una trobada dissenyada per aprofundir en la metodologia del design thinking, conèixer algunes de les experiències pilot sorgides de la primera edició i atendre en primícia a la presentació de les novetats de la segona.
En la seva primera edició, que va tenir lloc l’any passat, més de 400 participants, docents i experts de la indústria, es van reunir per desenvolupar, de manera col·laborativa, materials per a l’aula recolzats en l’ús innovador de la tecnologia digital a l’educació. Els resultats van ser 42 propostes validades que es comparteixen amb la comunitat educativa a través de mSchoolsToolbox.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×