Autor Economia
28 febrer 2017 a 10:00

ImaginBoard, el servei per enviar diners des d’aplicacions de missatgeria instantània

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Novetat d’ImaginBank al Mobile World Congress

teclat mòbil imaginBoard imaginBank

ImaginBank, el banc mobile only de CaixaBank, ha anunciat, en el marc del Mobile World Congress 2017, el llançament del teclat virtual mòbil imaginBoard per fer transferències des d’aplicacions de missatgeria, com Whatsapp, Facebook Messenger o Telegram. D’aquesta manera, els clients d’imaginBank podran enviar diners als seus amics a través del propi xat, sense sortir de la conversa i, com succeeix amb tots els serveis d’imaginBank, sense comissions.

L’operació és molt ràpida i molt senzilla, ja que resulta molt similar a l’enviament d’un missatge de text. També ofereix totes les garanties de seguretat, amb l’avantatge de que no hi ha necessitat de compartir números de compte. No és necessari que el destinatari sigui client d’imaginBank: l’enviament de diners pot fer-se també a comptes d’altres entitats, sempre que siguin dins d’Espanya.

El servei, inclòs en l’última actualització d’imaginBank, ja està disponible per a Android i, en els propers dies, també pels usuaris de iOS.

Activació instantània del teclat virtual imaginBoard

Per iniciar la transferència, l’usuari ha de situar-se, dintre la seva aplicació de missatgeria, a l’espai on s’escriuen els missatges de text. D’aquesta manera, s’activa automàticament el teclat del mòbil i es pot seleccionar el canvi de teclat, disponible a la icona de globus del món (habitualment localitzat al costat de les emoticones). Si l’usuari té instal• lada l’última actualització de l’aplicació imaginBank, li apareixerà, com una opció més, el teclat imaginBoard.

Quan s’escull aquest teclat és quan s’inicia pròpiament el procés de transferència. En primer lloc, apareixen els contactes de la seva aplicació de missatgeria per seleccionar al destinatari. El següent pas és indicar la quantitat de diners que es vol enviar.

Un procés de validació senzill amb totes les garanties de seguretat

En aquest punt, s’inicia la validació de seguretat, que és molt senzilla per l’usuari, ja que no ha de sortir de l’aplicació de missatgeria.

Primer, apareixerà un missatge que sol• licita la identificació com a client imaginBank, bé alfanumèrica, bé biomètrica (mitjançant empremta dactilar, en els mòbils que tenen habilitat el sistema).

Immediatament després, es rep un SMS amb un codi numèric que serveix per validar l’operació i que el client ha d’introduir manualment. Si el procés es fa correctament, el traspàs s’efectua immediatament i els diners es transfereix automàticament al compte del seu amic, que pot disposar d’ells des d’aquest mateix moment.

Pagament entre amics de qualsevol entitat i sense números de compte

Els clients d’imaginBank poden fer els traspassos de diners als seus contactes telefònics, sense que aquests hagin de compartir la informació dels seus números de compte o targeta ni tampoc descarregar-se aplicacions especials. Tampoc és necessari que el destinatari sigui client d’imaginBank.

Simplement, emissor i receptor han d’estar registrats a Bizum, el sistema de pagament integrat en les apps de les entitats financeres a Espanya. Aquest registre és un procés molt senzill, que es fa íntegrament online a través de l’aplicació bancària habitual del client i que només és necessari fer una sola vegada, en el primer moment en que el client utilitza Bizum per fer un traspàs P2P des de qualsevol aplicació.

En cas que el destinatari no estigui encara registrat a Bizum en el moment de rebre els diners, l’aplicació de missatgeria li mostrarà un enllaç a l’aplicació del seu banc per activar el sistema.

imaginBank, el primer banc mobile only d’Espanya

imaginBank és el banc mobile only de CaixaBank, dirigit als anomenats millennials o natius digitals, per l’alta penetració de l’ús dels smartphones en el segment. El banc ha aconseguit situar-se com l’aplicació bancària més ben valorada entre l’oferta de serveis de les principals entitats financeres de l’App Store i de l’Android Market, i ha aconseguit reconeixements internacionals per ser un dels llançaments més innovadors del seu sector.

Concretament, el mes d’agost de 2016, The Banker va premiar a imaginBank com Millor Projecte Tecnològic del Món, en reconeixement a l’avenç que suposa aquest model a la transformació financera i a la potent innovació en mitjans de pagament. Així mateix, la consultora Gartner va triar el mes de novembre a imaginBank com el model de negoci mòbil més innovador del món. D’altra banda, CaixaBank ha estat valorada com a millor servei de banca mòbil d’Europa i segon del món pels analistes de Forrester Research

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×