Autor Cultura
7 Febrer 2017 a 18:00

L’ONCE i l’Institut Català de les Empreses Culturals signen un conveni de col•laboració

Per facilitar l’accés a la cultura al col•lectiu de persones amb discapacitat visual

once ICEC. Tria un llibre

L’ONCE i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)  han signat un conveni de col·laboració que facilitarà al col·lectiu de persones amb discapacitat visual, l’accés a la cultura.

L’accés a la cultura és un dret fonamental de totes les persones amb independència que tinguin o no algun tipus de discapacitat, les quals hi han de tenir accés mitjançant  recursos en formats adaptats i accessibles. És per aquest motiu que les dues organitzacions volen que aquest conveni permeti desenvolupar activitats d’interès mutu en l’àmbit de la promoció, la difusió i el consum de la cultura amb igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat visual.

El conveni permetrà també fomentar les iniciatives i la participació cultural adreçades a tota la població sense excloure les persones amb discapacitat en general, i amb discapacitat visual, en particular. Així mateix es duran a terme accions per a sensibilitzar els agents culturals amb l’objectiu que sempre tinguin en compte les persones amb discapacitat i, especialment, les persones amb discapacitat visual.

La primera de les accions que l’ONCE durà a terme juntament amb l’ICEC, serà dins la campanya Fas 6 anys, Tria un Llibre. Aquesta campanya adreçada als nens i nenes que fan 6 anys, que va començar al 2016 i que continuarà aquest 2017 vol estimular els hàbits de lectura dels petits lectors que aprenen a llegir; que aquests descobreixin les llibreries amb un adult i que els infants puguin crear la seva pròpia biblioteca.  L’ONCE i l’ICEC adaptaran la targeta que reben els nens i nenes  cecs de Catalunya al sistema de lectura i escriptura tàctil, el braille. D’aquesta manera els infants amb discapacitat visual podran participar en la campanya des de l’inici. L’ICEC també intentarà adaptar en la mesura del possible, tots aquells materials de difusió necessaris perquè la campanya arribi a tots els col·lectius amb discapacitat i més concretament als infants amb discapacitat visual.

Fas 6 anys. Tria un llibre.

El Departament de Cultura, a través de l’ICEC, promou aquesta campanya i compta amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya i de l’ONCE. En l’edició del 2016 van participar un total de 31.914 nens i nenes, s’hi van adherir més de 200 llibreries de tota Catalunya i es van vendre més de 5.800 títols.

Els nens cecs de Catalunya, amb codi de lectoescriptura braille, van poder sol·licitar el seu llibre en braille a l’ONCE. Igual que ho faran en les properes campanyes.

Està previst que la segona edició de la mateixa comenci al mes de maig del 2017

Switch to mobile version