Autor Economia
18 Març 2017 a 15:00

1ª Cimera de l’associacionisme empresarial català

Organitzada per PIMEC

Cimera PIMEC

PIMEC va aplegar dijous a la seu de la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) més de cent gremis i associacions empresarials a la 1a Cimera de l’associacionisme empresarial català. Es tracta d’un dels actes de referència de PIMEC aquest semestre i ha comptat amb el suport del Port de Barcelona i ACCIÓ.

Un dels objectius de PIMEC, i també la seva raó de ser, ha estat la mobilització de l’associacionisme català, tot recuperant l’esperit de l’acte “Diguem Prou” del 2014. Enfront però el caire reivindicatiu de llavors, aquesta Cimera ha reflexionat sobre el present i futur del moviment associatiu.

De la mà d’experts com Alicia Pomares i Alberto Pezzi, la Cimera ha analitzat els reptes que imposen les noves tecnologies a les organitzacions associatives, així com les oportunitats que ofereix el nou model dels “clústers”.

A l’obertura de l’acte, el secretari general de PIMEC Antoni Cañete ha recordat que l’associacionisme empresarial i professional es remunta a Catalunya als gremis medievals i avui dia encara és plenament vigent”. Ha afegit que les associacions segueixen tenint una funció cabdal de defensa dels interessos dels petits empresaris, però també han d’innovar amb nous serveis, propostes de valor diferents i eines modernes de relació amb els seus associats”.

Amb la col·laboració de Getting Contacts, la Cimera ha inclòs també una sessió de “networking” entre els assistents, durant la qual s’han celebrat vora 1.300 entrevistes individuals.

La Cimera reivindica el paper de PIMEC com “casa de l’associacionisme empresarial” i vindrà seguida d’altres actuacions al llarg de l’any amb associacions i altres col·lectius empresarials i professionals, que són un dels puntals del singular model econòmic i social català.

Actualment, PIMEC disposa de més de 250 gremis associats, representant gairebé 100.000 empreses i autònoms en més de 40 sectors d’activitat.

Switch to mobile version