Autor Societat
31 març 2017 a 10:00

3 de cada 4 catalans volen votar en Referèndum per la Independència

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Segons el CEO, 2 de cada 3 que votarien ho farien a favor

Vot // Imatge del web de Wikimedia

Vot // Imatge del web de Wikimedia

El director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, va presentar ahir al matí, en roda de premsa, els resultats de la primera onada del Baròmetre d’Opinió Política de 2017.
El Baròmetre d’Opinió Política té com a objectiu conèixer l’actitud dels catalans i les catalanes davant la política, el seu comportament electoral i valors polítics així com el coneixement i la valoració que fan dels diversos líders polítics. L’enquesta inclou estimació de vot per a les eleccions al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.
El treball de camp del primer Baròmetre de l’any s’ha dut a terme entre el 6 i el 21 de març mitjançant enquestes personals domiciliàries (mètode CAPI) a una mostra de 1.500 individus. El marge d’error per al conjunt de la mostra és de + 2,53%.
En l’apartat 4.8 Referèndum sobre la Independència, el 50,3% dels enquestats anirien a votar tan si es acordat com si no, el 23,3% només si es acordat amb el Govern Espanyol i el 22,7% no hi aniria en cap cas. Dels que anirien a votar, el 43,3 % votaria a favor de la independència, el 22,2% en contra i s’abstindria el 20,7%
En la pregunta 31, quan es consulta si  vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?, el 44,3 % contesta afirmativament i el 48,5% en forma negativa.
Per entendre els resultats, cal suposar que una part dels consultats que no anirien a votar estan en contra de que Catalunya esdevingui un Estat independent
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×