Cullereta de bulgur i verdures amb menta
Una amanida fresca i senzilla, un petit plaer en forma de cullereta, perfecta en un aperitiu d’un dia de calor.
Ingredients 1 ració
- 100 gr. bulgur
- ½ bitxo
- Suc d’1 llimona
- 1 tira de pebrot vermell
- Julivert, menta, pebre negre, sal
- 1 cullerada oli d’oliva
- 1/2 tomàquet
Elaboració
Posem a bullir aigua amb sal, quan comenci, afegim el bulgur i coem 15 minuts, a continuació el refredem sota aigua freda i l’escorrem. Reservem.
Piquem tant el pebrot com el bitxo, el tomàquet i la menta, els afegim en un bol. També afegim el suc de llimona i el bulgur. Barregem, salpebrem i afegim la cullera d’oli.
Remenem i omplim la cullereta, decorant amb julivert picat molt fi en l’últim moment.
Consell
Aquest tipus de plat acompanya molt bé amb una salsa de iogurt, farem servir en aquest cas un iogurt grec, natural, juntament amb més menta picada molt fina.
Autor: dlcocinaygastronomia.com