Autor Economia
1 Març 2017 a 10:00

Es preveu que les empreses catalanes generin al MWC negoci

Entre 10 i 14 milions d’euros

mobile word congres baiget

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha anunciat que les 68 empreses catalanes que participaran al Mobile World Congress (MWC) a través dels estands de la Generalitat al congrés “generaran una xifra de negoci d’entre 10 i 14 milions d’euros”. Baiget ha posat de manifest la importància per a l’economia catalana d’aquest esdeveniment, que començà dilluns a la Fira de Barcelona Gran Via i s’allargarà fins demà dijous.
Segons el conseller, “que el MWC se celebri a Barcelona és important perquè si es fes en un altre lloc, aquestes empreses difícilment tindrien l’oportunitat de ser-hi”. A més, ha destacat que el MWC ha repercutit positivament en el desenvolupament del sector de la comunicació a Catalunya, i ha assenyalat que el MWC és un dels elements que “contribueixen a construir un ecosistema empresarial i emprenedor que fa que Barcelona i Catalunya siguin atractius i que cada cop més projectes s’instal·lin aquí”.
El conseller ha explicat que les 68 empreses catalanes estan ubicades en tres estands de la Generalitat al MWC, que sumen més de 1.000m2, i que és el dotzè any que el Govern català impulsa la presència d’empreses del nostre país en aquest esdeveniment. En total, enguany hi participaran 105 empreses catalanes (17 més que l’any passat), la xifra més elevada de la història. Pel que fa al 4YFN, l’esdeveniment paral·lel destinat a inversors i start-ups, la Generalitat acollirà enguany 35 start-ups catalanes a través dels estands d’ACCIÓ i l’Institut Català de les Empreses Culturals. “El 4YFN, que reunirà 20.000 visitants, no només reuneix empreses, sinó també capital per invertir; per tant, és un aparador perfecte per aquests projectes”.

Un acord de 2 milions d’euros gestat al MWC
Per demostrar l’impacte del MWC per a l’economia catalana, Baiget ha anunciat que “l’empresa catalana 6TL ha signat aquesta setmana un acord per valor de 2 milions d’euros amb la companyia turca VESTEL, una de les més importants de Turquia”. “En el MWC de l’any passat es va fer el contacte, i aquesta setmana s’ha materialitzat l’acord”, ha detallat Baiget, que ha reiterat la importància de ser present en aquest congrés.
L’empresa catalana està especialitzada en la producció de maquinària de test de circuits electrònics. Ha desenvolupat una tecnologia que permet verificar que l’electrònica d’un producte funciona correctament abans de l’assemblatge, fet que comporta més automatització i una millora de costos. Amb aquest acord, 6TL entregarà en una primera fase 42 màquines amb aquesta tecnologia a VESTEL, fabricant de televisions, electrodomèstics i mòbils, entre d’altres. L’empresa turca, fundada el 1984, té més de 15.000 treballadors i exporta els seus productes a 140 països.
6TL, que fabrica tots els seus productes a Castellar del Vallès, forma part del grup SISTEL, que compta actualment amb una plantilla de 120 treballadors.
Adequació del sector del comerç
Durant l’entrevista, el conseller Baiget també ha valorat diferents aspectes relacionats amb el sector del comerç. Per una banda, ha explicat que la Generalitat espera que el sector del comerç “s’organitzi de la manera més adient i constitueixin els interlocutors perquè el comerç de proximitat pugui fer el salt i adequar-se al nou entorn i a les noves formes de comprar”.
Switch to mobile version