Autor Societat
30 març 2017 a 15:00

La Diputació obre la convocatòria de subvencions als municipis

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Per a l’adquisició d’habitatges mitjançant el dret de tempteig i retracte

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona // Imatge de Wikimedia Commons (Autor: Amadalvarez)

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha obert la convocatòria de les subvencions als municipis per a l’adquisició d’habitatges mitjançant l’exercici del dret de tempteig i retracte i la compra a preu per sota mercat, amb l’objectiu d’ampliar el parc municipal d’habitatge. La convocatòria va dirigida als municipis adherits a la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH) i només es pot demanar un ajut per municipi, prèvia presentació de tota la documentació requerida a la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats.

Es tracta d’una línia d’actuació per fer front a la situació excepcional d’emergència habitacional i l’objectiu és que els Ajuntaments puguin fer viable econòmicament l’exercici del dret de  tempteig i retracte respecte a les transmissions d’habitatge fruit d’execucions hipotecàries i també puguin comprar habitatges per sota de mercat. De fet, es vol facilitar que els municipis «disposin d’habitatge municipal assequible per destinar a pal·liar situacions de vulnerabilitat residencial i, a més, evitar la pèrdua de l’habitatge per motius econòmics i incentivar l’entrada al mercat de lloguer social d’habitatges desocupats», explica el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut.

La iniciativa té una dotació econòmica inicial de 200.000 euros i aquest import s’incrementarà en la mesura que hi hagi demanda per part dels ajuntaments. El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitza el 31 d’octubre de 2017 o bé quan s’exhaureixi el pressupost.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×