Autor Economia
29 Març 2017 a 18:00

La Generalitat aprova sol·licitar 7.345 milions d’euros al FLA 2017

Es la necessitat de finançament

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

El Govern català ha aprovat avui sol·licitar formalment l’adhesió de la Generalitat al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per al 2017. El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda xifra les necessitats de finançament en forma de préstec per a aquest any en 7.345 milions, d’acord amb els criteris establerts a la normativa del fons.
D’aquests 7.345 M, 1.314 M es destinaran a atendre l’objectiu de dèficit fixat per l’Estat per a aquest any (0,6% del PIB). La resta, 6.031 M, serviran per cobrir els venciments de valors emesos, préstecs nacionals a llarg termini i préstecs internacionals, el retorn de les liquidacions negatives del model de finançament acordat al CPFF i el finançament de préstecs associats a mecanismes de liquiditat activats pel Ministeri d’Hisenda des de l’any 2012 (FLA i Fons de Pagament a Proveïdors).
A principis de març, el Ministeri d’Hisenda ja va comunicar al Departament d’Economia l’import del FLA assignat a Catalunya per al primer i segon trimestres del 2017, que va xifrar en 2.203 M i 1.395 M respectivament. El Departament està pendent que Hisenda aprovi la quantitat definitiva que adjudicarà a la Generalitat per a la resta de trimestres de l’any 2017.
Switch to mobile version