Autor Ensenyament
18 Març 2017 a 18:00

L’escola tecnològica Epitech s’instala a Barcelona

Es el primer campus fora de França

Epitech 22@

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha inaugurat les instal·lacions que l’escola d’informàtica i noves tecnologies Epitech ha obert al 22@ de Barcelona, el primer campus que aquest centre líder en l’ensenyament d’aquest àmbit a França ubica fora de l’Estat francès.
El bon posicionament de Catalunya i Barcelona com a HUB d’innovació, amb una potent xarxa tecnològica i empresarial, ha estat clau per a Epitech en l’elecció de la capital catalana per ubicar-hi la seva primera seu fora de França, un projecte pel qual ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de ‘Catalonia Trade & Investment’, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de l’Agència per la competitivitat de l’empresa ACCIÓ.
Durant la seva intervenció, el secretari Puigneró s’ha felicitat per l’arribada d’Epitech a Catalunya: “Ens hem de sentir satisfets perquè Epitech hagi escollit Catalunya per ubicar-hi la primera seu fora de França, ja que apostes com aquesta contribueixen a consolidar el país com a pol d’innovació tecnològica”. En aquest sentit, Puigneró ha afegit que “el nostre recurs natural és el talent, i iniciatives com la que ens porta avui aquí, que permeten desenvolupar-lo, s’alineen amb l’obsessió del Govern català per fomentar les vocacions tecnològiques i promoure la formació TIC entre els joves per garantir-los un futur ple d’oportunitats”.
A la inauguració d’aquesta nova seu de l’escola francesa també hi ha intervingut la directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ, Mariona Sanz, el director d’Epitech a l’Estat espanyol, Xavier Núñez, el director general d’Epitech, Emmanuel Carli, i el vicepresident del grup d’educació IONIS, Fabrice Bardèche.
Sobre Epitech
Fundada el 1999, Epitech és una escola d’informàtica francesa pertanyent al grup IONIS que té el seu campus principal a París i compta amb onze centres més repartits per tot el país, que acullen un total de 5.200 alumnes. Amb la nova seu a Catalunya, Epitech pretén formar experts informàtics amb un coneixement científic, tècnic i empresarial avançat que  els faci capaços d’integrar les novetats d’una disciplina en constant evolució. En paraules del seu director, Xavier Núñez, “al nostre país calen professionals qualificats en tecnologies de la informació i l’objectiu d’Epitech és formar experts aquí per no haver d’importar el talent d’altres països “.
Epitech compta amb un mètode educatiu innovador basat en el learning by doing, ja que el 75% de la formació es realitza a través de projectes que han de dur a terme els estudiants, i en un permanent contacte amb el món empresarial que els permet fer fins a 18 mesos de pràctiques en empreses. La versatilitat dels estudis oferts i el foment de l’emprenedoria al llarg de tota la formació fa que l’ocupabilitat dels alumnes quan acaben fregui el 100%, ja que tenen perfils molt demandats per les empreses i molts d’ells en munten una de pròpia abans fins i tot d’acabar els estudis.
La formació oferta per Epitech està recollida pel marc educatiu de Bolonya i equival a un grau més màster, cosa que l’homologa de forma automàtica en qualsevol país de la Unió Europea. El curs acadèmic a la nova seu d’Epitech a Catalunya començarà al setembre amb una previsió de 40 alumnes locals per al primer curs i uns altres 40 procedents de les diferents escoles d’Epitech a França, que vindran a realitzar a Barcelona el seu ‘any internacional’.
Switch to mobile version