Autor Societat
18 Març 2017 a 10:00

Prevista nova convocatòria de 150 bombers voluntaris

Complementarà l’actual convocatòria de 350

Bombers voluntaris jordi jane

El Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat d’assessorament i consulta adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) va celebrar dijous, a la seu del Departament d’Interior, una nova reunió, a la qual va assistir el conseller d’Interior, Jordi Jané.
Jané va anunciar “ tenim previst fer una nova convocatòria de 150 nous bombers voluntaris”, que ha de complementar la convocatòria de 350 que actualment està en marxa. Així mateix, va defensar l’actual model mixt dels Bombers de la Generalitat, tot admetent que cal millorar-lo i es va comprometre a superar les deficiències actuals. “Aquest model mixt fa que puguem abastar tot el territori de Catalunya”, va afirmar el Conseller, tot afegint que “els Bombers Voluntaris són una peça clau en la gestió de les emergències”.
En el decurs de la reunió del Consell, a més, es van tractar altres temes d’interès per al col·lectiu, com les actuacions previstes en el Pla Estratègic del Cos de bombers impulsat pel Departament d’Interior per potenciar la prestació dels serveis dels Bombers de la Generalitat per al sexenni 2017-.2022. En la mateixa línia, la Direcció General va informar de l’estat del conveni de cobertura sanitària, vigent fins al proper mes d’octubre i prorrogable dos anys més, i sobre el qual s’està treballant per ampliar-ne l’actual cobertura. La DGPEIS també va informar de l’inici de les negociacions per tal d’actualitzar l’ordre de compensacions econòmiques que perceben els bombers voluntaris, i va informar de l’evolució de l’actual convocatòria de bombers voluntaris, de la qual aquest proper dissabte es realitzarà la tercera prova. Altres temes tractats van ser els Grups de Treball constituïts per representants dels bombers voluntaris i de la DGPEIS, amb l’objectiu d’estudiar diversos temes d’actualitat per al col·lectiu i, finalment, l’establiment de les dates per a les properes reunions del Consell, amb caràcter trimestral.
El Secretari General d’Interior, César Puig, i el Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, també van assistir a la reunió, juntament amb d’altres comandaments de la Direcció General i representants dels bombers voluntaris de totes Regions d’Emergències i dels Pompièrs de la Val d’Aran.
Switch to mobile version