Autor Societat
9 març 2017 a 10:00

Rodalies Barcelona ha transportat 108,3 milions de viatgers

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Amb un creixement del 1,6 % respecte 2015

Tren de Rodalies

Tren de Rodalies // Foto: Joan Murcia

En el que portem d’any, Renfe ha transportat a 17.544.700 viatgers en els serveis de Rodalies de Barcelona, el que suposa un creixement del 5,4% i la incorporació de prop de 1 milió de nous clients (896.300) respecte al mateix període de l’any anterior.

Aquestes xifres consoliden el creixement constant de viatgers que utilitzen el servei de Rodalies de Barcelona, on l’any passat es va tancar a 108,3 milions de clients i un creixement del 1,6% encara que Renfe no ha millorat

Diàriament en hora punta matinal a l’àmbit de la primera corona metropolitana les línies que uneixen Barcelona amb Mataró, Granollers, Terrassa, Martorell i Vilanova ofereixen en hora punta 100.000 places que son clarament insuficients especialment a la linea R3

Reducció anual de 470 milions d’euros en costos externs

Els trens de Renfe són un mitjà poc còmode en hora punta degut a la massificació i poc fiable en quan a compliment d’horaris tot i ser sostenible  i econòmic en els desplaçaments que es poden fer a Catalunya.

En matèria de sostenibilitat, el número de viatgers de Renfe equival a:

  • 91 milions de circulacions de cotxes
  • 2 milions d’autobusos
  • Estalvi de 1,33 milions de tones CO2
  • Estalvi de 470 milions d’euros en costos externs, dels que prop de 200 corresponen al canvi climàtic i 110 a la contaminació atmosfèrica local
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×