Autor Economia
31 març 2017 a 12:00

Thunder Power invertirà 80 meurs i crearà 200 llocs de treball

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Per un centre d’R+D referent al vehicle elèctric

Thunder Power vehicle

El grup tecnològic, amb seu a Hong Kong, i especialitzat en el sector dels vehicles elèctrics, començarà a produir a la Xina a finals del 2018 el seu primer model de vehicle elèctric, ha anunciat aquest dijous l’obertura d’un centre d’R+D a Catalunya, que estarà operatiu al 2018 i contempla Catalunya com la millor ubicació per construir en una segona fase la seva planta de producció per fer l’assemblatge i distribució del futur vehicle de la marca a Europa amb més de 1.000 treballadors.
El centre d’R+D, que l’empresa preveu que estigui operatiu al 2018, se centrarà en l’enginyeria de producte relacionada amb el desenvolupament de nous models de la marca.
Thunder Power ha presentat el prototip alfa del vehicle (d’alta gamma i amb 650 km d’autonomia) a Hong Kong, durant un acte en el qual el conseller Jordi Baiget i el CEO de la companyia han signat un acord de col·laboració per facilitar l’aterratge de l’empresa a Catalunya. Tot el procés d’inversió de la multinacional a Catalunya compta amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.
El conseller Baiget ha destacat que “des de la Generalitat s’ha treballat d’una manera intensa en aquest projecte. Ho hem fet amb la voluntat de continuar mantenint aquest dinamisme industrial que sempre ha caracteritzat el nostre país, de tenir el lideratge en la indústria de l’automoció i d’obrir aquesta indústria al futur a través de la indústria 4.0, el vehicle autònom i el vehicle elèctric”. Baiget també ha assenyalat que “aquest projecte situa Catalunya com un país capdavanter en matèria industrial, no només en indústria de l’automoció, sinó també en indústria 4.0 i de la conducció autonomia i elèctrica.”
La companyia es troba en una fase avançada d’avaluació de la millor ubicació del projecte, que suposarà una inversió inicial de 80 milions d’euros i la creació, quan ja estigui en ple funcionament, de 200 llocs qualificats. Posarà l’accent en l’enginyeria de producte relacionada amb el desenvolupament de nous models futurs en àmbits com els xassís, la dinàmica, els sistemes de transmissió o la gestió de bateries, així com en l’àrea de les tecnologies avançades (materials lleugers, conducció autònoma i connectada).
En una segona fase, el projecte contempla l’obertura a Catalunya d’una planta de producció per fabricar i produir el vehicle a tot Europa. Thunder Power preveu en una etapa inicial una inversió de 200 milions d’euros i la creació de 1.000 llocs de treball per la producció de les primeres sèries. D’aquesta manera, el hub de Thunder Power a Catalunya complementaria la planta de producció ubicada a la Xina (on es començarà a fabricar el vehicle a finals del 2018), les oficines centrals de Hong Kong i un centre de disseny a Itàlia.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×