Autor Entitats
27 abril 2017 a 15:00

L’Assemblea General de PIMEC aprova els pressupostos de l’entitat del 2017

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Suposen un increment del 28% respecte a l’any passat

pimec josep gonzalez

Amb motiu de les Assemblees Generals Ordinària i Extraordinària de l’entitat celebrades ahir, 25 d’abril, el president de PIMEC, Josep González, ha valorat positivament els resultats econòmics i l’evolució de socis, tot destacant que “la informació de caràcter econòmic, pressupostari i estadístic de l’entitat es pot consultar a través del web de PIMEC, seguint els nostres valors de transparència”. El president de l’entitat ha explicat que l’Assemblea General de PIMEC ha aprovat el pressupost per al present exercici, que suposa un increment del 28% respecte a l’any passat. En total, 14,5 milions d’euros.

En el marc de l’Assemblea, també s’ha donat llum verda a l’ampliació del Codi Deontològic de PIMEC, que contempla un règim sancionador en cas d’incompliment, que s’amplia a càrrecs directius i empleats de l’entitat i al Comitè, del qual serà president Joan Maria Gimeno, vicepresident de PIMEC i president de la Comissió Economicofiscal. “Creiem que, com més assegurem que les coses funcionin de forma correcta, més estabilitat i solidesa donarem a l’entitat. En un entorn tan lamentable de corrupció, hem de donar un exemple de bones pràctiques”, ha assenyalat el president de PIMEC.

En aquesta línia, Josep González ha defensat aquest dimarts la necessitat que el Govern central faci una reforma del sistema judicial “profunda” per eradicar la corrupció, dotant el sistema de més agilitat i recursos perquè els judicis no tardin tant a celebrar-se. D’aquesta forma, ha afirmat que “no té sentit” que s’eximeixin penes a alguns condemnats per bon comportament a la presó i ha lamentat que la corrupció surti “barata”.

El president de PIMEC augura un creixement al voltant del 3%

Josep González ha valorat la conjuntura econòmica actual, mostrant el seu optimisme per l’evolució de les pimes i preveient un creixement de l’economia espanyola aquest any al voltant del 3%, millora que també estima per al 2018. En aquest context, ha afegit que “es continuaran generant llocs de treball i s’aconseguiran nous rècords d’exportacions”.

Això no obstant, el president de PIMEC ha volgut recordar els deures pendents i prioritaris per garantir la competitivitat del teixit empresarial del país. En el context laboral, “necessitem una reforma que simplifiqui i abarateixi la regulació dels contractes fixos i una major seguretat jurídica”. D’aquesta manera, “disminuiríem la contractació temporal que, en la major part dels casos, no beneficia ni l’empresa i el treballador”. També ha defensat augmentar els salaris però “sempre tenint en compte la situació de cada empresa, ja que una part del sector empresarial encara pateix les conseqüències negatives derivades de la crisi”.

Així mateix, el president de PIMEC també ha manifestat que s’han de “reduir les càrregues formals i fer-les proporcionals a la dimensió de l’empresa”, i dissenyar una fiscalitat específica per a les pimes que no les gravi més que a les grans empreses. També ha insistit en la necessitat de dur a terme una veritable reforma energètica i que es posin en marxa les infraestructures prioritàries, especialment el Corredor Mediterrani.

D’altra banda, González ha manifestat el seu suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament i ha aprofitat per denunciar l’aturada de les obres de Glòries. “No podem donar aquesta imatge”, ha sentenciat.

Sobre la proposta de la nova Llei de Cambres, el president de PIMEC s’hi ha tornat a mostrar contrari i ha reiterat que “el projecte només beneficia les grans empreses i maltracta les que són majoritàries en l’estructura econòmica catalana”. A més, ha lamentat que l’administració catalana no hagi aportat cap informació sobre els treballs que s’estan fent en aquest sentit.

En l’àmbit europeu, ha valorat positivament els resultats de la primera volta de les eleccions franceses i s’ha mostrat pendent de les diferents cites electorals convocades al Regne Unit i Alemanya, que “indiscutiblement” incidiran en el futur d’Europa. En aquest sentit, espera que “no afectin la bona marxa de la nostra economia, especialment de les pimes”.

Balanç del 2016 i pròximes actuacions

El president de PIMEC també ha fet balanç de les principals accions que ha dut a terme la patronal durant el darrer any i ha presentat els reptes i objectius d’enguany. En l’àmbit institucional, Josep González ha volgut destacar les darreres accions que s’han fet des de PIMEC en matèria de morositat per exigir “un règim sancionador sense trampes en el redactat” i assegurar el compliment de la Llei contra la morositat. De la mateixa manera, en referència a la millora de l’accés de les pimes a la contractació pública, el president de PIMEC ha ressaltat les esmenes presentades per la patronal al Projecte de Llei de Contractes del Sector Públic, tot destacant la importància de la compra pública, que suposa més de 180.000 milions d’euros.

Josep González també ha recordat la gran tasca de la Fundació PIMEC per facilitar les segones oportunitats a les persones empresàries que s’han quedat sense activitat. En aquest sentit, ha posat de manifest que, a través del programa emppersona de la Fundació PIMEC, durant el 2016 s’han atès 225 persones.

Entre les pròximes activitats de la patronal, el president de PIMEC ha anunciat la jornada de finançament “Les pimes: una alternativa atractiva d’inversió?”, que tindrà lloc el 3 de maig, amb l’objectiu de comprendre d’una forma més profunda el que comporta convertir-se en soci minoritari d’una empresa. “En un moment en què les empreses cerquen vies alternatives de finançament després de molts anys d’alta dependència bancària, creiem que ens toca parlar sobre el finançament privat a les empreses i explicar que invertir en una societat ja consolidada que busca créixer ens pot donar més beneficis que tenir capital immobilitzat en una entitat financera”, ha assenyalat González.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×