Autor Societat
31 maig 2017 a 15:00

Entrega dels Premis UManresa

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

A treballs de recerca de Batxillerat

Fub Premis batxillerat 2017

UManresa ha fet públic el veredicte de la setzena edició dels Premis a Treballs de Recerca de Batxillerat, en la qual han participat 66 estudiants. Els premis, patrocinats per Pirelli, Catalana Occident i Control Group, s’han lliurat aquest dimarts a la Sala d’Actes de la Fundació Universitària del Bages.

En l’àmbit de les ciències de la salut, el jurat ha decidit atorgar el premi a Micaela Izbicki Mariñansky,  alumna de l’Institut Complex Cultural i Esportiu Col·legi Montessori-Palau de Girona pel seu treball ‘Neuroquímica del estrés y su relación con la neurogénesis del hipocampo’.  En la modalitat d’Educació, el guardó ha estat per a Núria Bartrolí Albiñana i Nàdia Moreno Lardiés, de l’Institut El Cairat d’Esparreguera, que van presentar el treball titulat ‘Jo i els altres, estudi sobre la pressió social en nens’. Finalment, en l’àmbit de treballs d’economia i empresa, el premi ha estat per Laura Murcia Pujol, de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona, que va presentar el treball titulat ‘Cal Guirre, valer-se per viure’.

A més d’aquests premis, també s’han lliurat tres accèssits. En la modalitat de Ciències de la Salut s’ha atorgat a Pere Oller, de l’Institut Baix Camp de Reus pel treball ‘ADDIAPP: compra amb coneixement’; en la d’Educació, l’accèssit ha estat per a Ivan-Dimitri Ortiz, de l’Escola Pia de Terrassa, pel treball ‘Paradigmes i fracàs escolar’; i finalment, en la modalitat d’Economia i Empresa, l’accèssit s’ha concedit a Marta Maneja Barniol, del Col·legi la Salle Manlleu, pel treball titulat ‘Res resulta més enganyós que un fet evident’.

El premi per als guanyadors de cada modalitat és de 700 euros i de 300 en el cas dels accèssits. Els instituts dels quals provenen els treballs guanyadors reben també un premi de 150 euros. A més, els guanyadors tenen la docència gratuïta per a un primer curs de les titulacions de grau que s’imparteixen a UManresa: Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Educació Infantil.

L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb la presència de la vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, i amb la intervenció de Meritxell Molina, graduada en Educació i Neuropsicòloga, que ha ofert una breu conferència adreçada als assistents titulada ‘Trencar barreres depèn únicament de nosaltres’. Mas ha felicitat els participants en la convocatòria per la qualitat dels treballs presentats, per les seves aportacions ‘que sumen i enriqueixen la recerca. Aquesta és la grandesa del coneixement’. De la seva banda, Mercè Rosich ha agraït a la universitat que aposti per aquest reconeixement als alumnes de batxillerat i especialment a les empreses patrocinadores, fet que demostra ‘que creuen en el talent dels joves’.

En la conferència, Meritxell Molina ha parlat de la seva trajectòria vital d’encerts i fracassos i de la seva voluntat de fer recerca i d’emprendre després d’una infantesa molt complicada. La seva intervenció volia transmetre als joves la idea que tot el que s’aprèn suma i dóna valor a una persona, fins i tot els fracassos, i ho ha resumit afirmant que ‘la vida és una muntanya russa d’aprenentatges’.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×