Autor Sanitat
28 Maig 2017 a 18:00

La societat civil reforça la candidatura de Barcelona a l’EMA

La Unió Europea ho decidirà a la tardor

Toni comin EMA

La candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (European Medicines Agency, EMA) compta des d’avui amb un nou potencial: es tracta d’una comissió representativa de l’empenta de la societat civil per tal que la ciutat sigui finalment l’escollida per ser seu d’aquest organisme d’ avaluació científica, supervisió i control de la seguretat dels medicaments a la Unió Europea.
En la tercera reunió de la comissió de seguiment de la candidatura mantinguda al Departament de Salut, s’ha formalitzat aquest suport amb la presència de personalitats referents i expertes en l’àmbit de la salut, la recerca i la innovació com són:
·         Margarita Arboix: rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona
·         Bonaventura Clotet: cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa
·         Jordi Ramentol: conseller delegat de Ferrer i vicepresident de la junta directiva de Farmaindustria
·         Gonzalo Rodés: president de Barcelona Global
·         Jaume Sellarès: vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
·         Núria Cuxart: presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona
·         Regina Revilla: membre de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya
La candidatura de Barcelona, impulsada conjuntament per la Generalitat, l’Ajuntament i el govern espanyol, vol afegir el suport de la societat civil, i per això es desenvoluparà un comitè assessor que ajudarà al desenvolupament tècnic del projecte i a difondre’l. La reunió de coordinació interadministrativa de la candidatura, ha comptat amb l’assistència del conseller de Salut, Antoni Comín, del tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat. Tots els presents han destacat la coordinació i col·laboració institucional entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol per impulsar la candidatura. La decisió final d’on situar l’EMA per part de la Unió Europea està prevista a la tardor.
La ubicació de l’Agència Europea del Medicament a Barcelona suposaria un clar reforç per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat de Barcelona i de Catalunya . Al voltant de l’Agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també es poden moure, acompanyant a l’Agència, a la ciutat que l’aculli. Es tracta d’un organisme europeu que rep més de 40.000 visites l’any. La seva ubicació a la Torre Glòries de la ciutat barcelonina és també una oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@ i la diversificació de l’economia, amb un projecte vinculat a la innovació, la recerca i el coneixement.
Switch to mobile version