Autor Cultura
18 Maig 2017 a 15:00

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació celebra el Dia Internacional dels Museus

Amb prop d’un centenar de propostes

dia internacional museus diba

Un any més el museus adherits a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació, 67 museus i equipaments culturals de 52 municipis de la demarcació de Barcelona,  volen afegir-se al Dia Internacional dels Museus, que se celebra demà 18 de maig, obrint molts d’ells les seves portes i programant  gairebé un centenar d’activitats.

Aquest any, per a la 39a edició, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema ” Museus i històries punyents. Dir allò que no es pot explicar als museus”. Coneixes tot el que organitzen els museus per celebrar aquesta diada?. La història és un instrument essencial en la definició de la identitat d’un poble. Cada poble es defineix a través de grans fets històrics i fundadors.

El tema d’aquest any, al posar de relleu el paper dels museus com a centres pacificadors de les relacions entre els pobles, vol destacar com acceptar un passat punyent suposa un primer pas per contemplar un avenir comú sota el signe de la reconciliació.

Les col·leccions dels museus encarnen els mitjans de la memòria i de la representació de la historia. Permeten mostrar com el museu exposa i escenifica les memòries ferides per poder reflexionar més enllà de la percepció individual.

Propostes Dia Internacional dels Museus

Entre les múltiples propostes  de la Xarxa de Museus Locals destaquem, entre d’altres, la taula rodona del Museu de Terrassa: La mort durant la prehistòria, el món ibèrica i el món romà. El Museu d’Art de Sabadell proposa la gimcana familiar Descobreix les joies del museu i el Museu d’Art de Cerdanyola ofereix visites guiades més una mostra de curtmetratges,  La vida és curta.

Podeu consultar amb detall totes les propostes del Dia Internacional dels Museus en el següent enllaç.

La Nit dels Museus

Es tracta, d’una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països. Alguns museus de la Xarxa de Museus locals obriran les seves portes la Nit dels Museus que tindrà lloc el 20 de maig.

Entre les múltiples propostes no us podeu perdre: Museu de L’Hospitalet amb Els espais de Llum. A Terrassa, hi haurà una visita guiada conjunta al Museu Tèxtil de Terrassa més audiovisual a la Seu d’Egara del Museu de Terrassa. El Museu d’Arenys de Mar amb Havaneres al museu. El Museu Balvey de Cardedeu inclou taller d’elaboració de ratafia i la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet ofereix una visita teatralitzada.

Totes les activitats de la Nit dels Museus en el següent enllaç

Sense oblidar les propostes de la Nit dels Museus a l’Institut del Teatre, El Palau Güell, el CCCB o el Museu Marítim de Barcelona.

En paral·lel, la Llibreria de la Diputació també celebra el Dia Internacional dels Museus amb llibres del CCCB. Podreu comprar els catàlegs de les exposicions del CCCB a 5 euros. Només per a compres presencials del 15 al 21 de maig.

Switch to mobile version