Autor Economia
29 juny 2017 a 15:00

CaixaBank AM i VidaCaixa amplien l’acord de dipositaria exclusiva amb Cecabank

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Per a fons d’inversió, sicavs i plans de pensions individuals

caixabank-2

CaixaBank Asset Management i VidaCaixa, amb la mediació de CaixaBank, han arribat a un acord amb Cecabank perquè continuï com a dipositari exclusiu del 80% del patrimoni dels fons d’inversió, societats d’inversió de capital variable i fons de pensions del sistema individual gestionats, respectivament, per CaixaBank AM i VidaCaixa, fins al proper 31 de març de 2027.

Respecte al 20% restant, Cecabank actuarà com a dipositari exclusiu fins a 31 de març de 2022, excepte en un petit percentatge en què l’exclusivitat finalitzarà el 31 de març de 2025.

Com a conseqüència d’aquest acord, CaixaBank rebrà un pagament de 115 milions d’euros i podrà arribar a percebre, durant els propers deu anys, 85 milions més en funció de l’evolució del negoci de dipositaria de Cecabank.

CaixaBank i Cecabank van acordar al gener de 2012 la cessió del negoci de dipositaria dels productes gestionats per CaixaBank Asset Management i VidaCaixa, filials 100% propietat de CaixaBank.

Amb aquest nou acord, CaixaBank promou la separació dels negocis de dipositaria i gestió, pràctica recomanada pels reguladors.

Cecabank, un banc majorista, independent i neutral

Cecabank s’ha consolidat com a principal participant en l’activitat de Securities Services gràcies al seu coneixement profund del negoci i a un elevat grau d’especialització en totes les baules de la cadena de valor. És un banc majorista, independent i neutral, sense clientela retail.

L’objectiu de Cecabank és contribuir a l’optimització de les sinergies per part dels diferents participants en l’ecosistema de la inversió i gestió d’actius.

En l’actualitat, Cecabank supera els 100.000 milions de patrimoni dipositat de més de 1.050 Institucions d’Inversió Col·lectiva i Fons de Pensions, gestionats per 27 societats i pertanyent a més de 6 milions de partícips. Des de desembre de 2015 el patrimoni s’ha incrementat en un 16% i des de desembre de 2012, un 235%.

Aquest increment es deu a l’augment dels patrimonis dipositats prèviament com a la incorporació de noves gestores com a clients de l’activitat de dipositaria.

Cecabank posa a la disposició dels seus clients tot el seu coneixement i experiència amb un model que està obert a tot tipus d’entitats financeres i institucions sobre la base de l’eficàcia, eficiència i adaptabilitat de les seves solucions. En aquest sentit, Cecabank compta amb una sòlida xarxa d’aliances estratègiques amb proveïdors especialitzats de primer nivell centrats en la innovació i en el disseny de solucions a mesura per als seus clients.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×