Autor Societat
7 juny 2017 a 10:00

Entrega de guardons dels 30 Premis Pime atorgats per PIMEC

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Ahir a la nit al Palau Sant Jordi

Premis PIME PIMEC 2017

Els Premis Pimes són uns guardons que atorga PIMEC en reconeixement a les millors iniciatives empresarials realitzades a Catalunya en diferents àmbits. Aquest any arriben a la seva 30a edició i per celebrar-ho s’ha organitzat una gran gala que ha tingut lloc al Palau Sant Jordi, aquesta passada nit, i a la qual han assistit més de 1.000 persones del món econòmic, polític i social, entre elles Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el ministre de Comerç i Turisme d’Andorra, Francesc Camp, i dels consellers d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; d’Interior, Jordi Jané; de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, entre d’altres autoritats.

També es commemoren els 10 anys de la creació de la Fundació PIMEC i per això, amb més força que mai, el sopar de la Gala ha tornat a tenir caràcter solidari per tal de vehicular el compromís del món empresarial amb la societat catalana. Les aportacions fetes pels assistents es destinaran al programa emppersona de la Fundació PIMEC, que dona suport als empresaris i empresàries, i a les persones autònomes que s’han quedat sense negoci i sense feina i busquen una segona oportunitat.

Ja fa 30 anys que PIMEC posa en valor la força i la importància de les pimes i també de l’associacionisme i per això, aquest any ha tingut un protagonisme especial els gremis i les associacions empresarials i professionals de Catalunya, ja que és important reconèixer que aquestes organitzacions segueixen tenint una funció cabdal en la defensa dels interessos dels petits i mitjans empresaris.

Rècord de candidatures

Els Premis Pimes han assolit enguany una xifra rèco xifra rècord de participació amb 101 candidatures provinents de 93 empreses. Això suposa un augment del 43% respecte a l’any passat, fet que s’associa amb la bona marxa de l’economia i, especialment, de les pimes.

Les categories a què poden optar les empreses són:

Pime més competitiva (micro, petita i mitjana empresa)

Comerç més competitiu

Premi Fundació PIMEC als valors d’empresa

Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial

El jurat valora especialment aquelles empreses que destaquen per la millora de la productivitat, l’ús de la tecnologia, la innovació, la creativitat i que demostren el seu compromís amb el seu entorn social. Poden optar als guardons totes les empreses de Catalunya, de qualsevol àmbit econòmic, que no tinguin més de 249 treballadors, que tinguin una xifra de negoci no superior a 50 milions d’euros i que no hagin superat cap d’aquests llindars en els dos últims exercicis.

En el decurs de l’acte, també es lliuraran altres guardons que no van a Jurat, com el Premi al Millor treball periodístic en temes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Reconeixement a la millor iniciativa col·lectiva, el Premi a l’Experiència de col·laboració empresa-formació professional, i el Premi a la Diplomàcia empresarial.

Els guardonats

Premi al Millor Treball Periodístic en temes econòmics: Món Empresarial

Reconeixement en el comerç: Gremi de Carnissers de Barcelona i Comarques

Reconeixement a la millor iniciativa col·lectiva: AGIC -FERCA

Premi DIPLOCAT a la Diplomàcia Empresarial Catalana: Beabloo

Col·laboració Empresa-Formació Professional: Institut La Garrotxa

Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa: Numintec Comunicaciones

Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial

amb la col·laboració del Departament de Cultura: Associació Priorat Enoturisme

Premi al Comerç més competitiu: Forn de pa i pastisseria Cardona

Premi a la Microempresa més competitiva: Electronic Intelligent Controls

Premi a la Petita Empresa més competitiva: Las Montañas del Canadá

Premi a la Mitjana Empresa més competitiva: Maquinaria Industrial DARA

Durant els parlaments, Carles Puigdemont ha denunciat que “unes 3.300 empreses instal·lades a Catalunya pagaran l’electricitat un 45% més cara que les situades al País Basc” i ha subratllat que “ens fa falta un estat que treballi a favor de les pimes sense reserves”

En la seva intervenció, Josep González explicà que “en el sopar del 1987, els empresaris estaven amoïnats per la recent entrada en vigor de l’IVA, arran de l’ingrés a la Comunitat Econòmica Europea, així com per l’arribada de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), que entraria en vigor el 1990 i que provocaria la primera gran mobilització d’empresaris de PIMEC. Tres dècades més tard, els empresaris seguim preocupats pel marc fiscal, no gens favorable per a les pimes, sobretot pel que fa a l’Impost de Societats, i per les recents noves obligacions de declaració de l’IVA, que a partir del juliol suposaran un nou cost i noves complicacions administratives per a les empreses” per acabar dient “No puc acabar sense fer esment al debat que afecta Catalunya. Fa 4 anys PIMEC va dir que respectava el dret a decidir i ho mantenim, tot i que hem procurat mantenir-nos en tot moment en una posició prudent de silenci, sense fer posicionaments que anessin més enllà del dret a decidir, per respecte a la pluralitat dels empresaris que representem, que al cap i a la fi són els que tenen la paraula per opinar i decidir. Continuarem en aquesta posició i, si algun dia cal, farem una enquesta als empresaris que representem. No és fàcil conviure amb tot el que estem vivint. Però confio en la fortalesa de confio en la fortalesa de Catalunya, Catalunya,del seu teixit econòmic i de la seva societat del seu teixit econòmic i de la seva societat. I vull confiar també que encara hi haurà capacitat de diàleg i d’entesa entre tots per trobar camins i solucions als greuges que se’ns plantegen”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×