Autor Societat
30 juny 2017 a 10:00

La Generalitat i les principals associacions del taxi acorden mesures per evitar l’intrusisme

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Durant l’aturada de 24 hores d’ahir

Pedrosa taxi

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, es va reunir al Palau de la Generalitat amb representants de les associacions del taxi que havien convocat per ahir una aturada de 24 hores que ha acabat avui a les 6 hores. En aquesta trobada, Padrosa ha refermat el compromís del Govern contra l’intrusisme en aquest sector i ha acordat diverses mesures per fer-hi front.
En concret, han pactat la creació d’una comissió de seguiment sobre l’evolució de les negociacions en relació a l’atorgament de noves autoritzacions de vehicles de transport amb conductor (VTC). Així mateix, es potenciarà el control i inspecció en les zones on es poden produir més serveis irregulars i es reforçaran els efectius d’inspecció, alhora que es treballarà per clarificar la interpretació de la normativa sobre les condicions operatives dels serveis de lloguer de VTC.
D’altra banda, la Generalitat s’ha compromès a defensar davant del Ministeri de Foment la proporció que marca la Llei d’ordenació dels transports terrestres estatal (LOTT) entre VTC i taxi, que és d’1 a 30.
Aquest acord es complementa amb les propostes i mesures que la Generalitat va exposar durant l’últim Consell del Taxi, dilluns passat, i que ha presentat al Ministeri de Foment. El document inclou propostes que hauria d’aplicar l’Estat, altres la Generalitat i altres els ens locals, relatives a la sol·licitud, l’atorgament i el règim de funcionament de les autoritzacions tant de taxi com de vehicles de transport amb conductor.
Entre les propostes que hauria d’implementar l’Estat hi ha la de restringir la transmissió d’autoritzacions de manera temporal o en funció de les condicions d’obtenció, o també revocar-les per inactivitat. La Generalitat es compromet, entre d’altres, a fomentar el taxi compartit o a la demanda. En l’àmbit local, es proposa incorporar elements tecnològics per al seguiment i control de l’activitat en l’àmbit territorial.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×