Autor Esports
31 juliol 2017 a 15:00

Diputació i Generalitat renoven el conveni marc en matèria esportiva

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Regula les accions de cooperació esportiva 

 

esport figueras diba salom

El diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, i el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, han signat avui la renovació del conveni marc de col·laboració per establir les condicions generals que regularan el conjunt d’accions de cooperació entre ambdues institucions en l’àmbit esportiu, tant des de la vessant dels equipaments i les activitats, com de la recerca i la difusió de l’esport. La vigència del present conveni arribarà fins al 31 de desembre de 2019.

Josep Salom ha subratllat «la importància d’aquest conveni ja que representa un treball conjunt i coordinat entre les dues institucions, que implica un efecte multiplicador en benefici de la ciutadania i l’optimització d’esforços».

Durant la seva intervenció, Salom ha fet una detallada explicació de les línies estratègiques d’aquest conveni i ha volgut recordar «com l’esport és un dels pilars importants de les societats actuals i com des de la corporació es vetlla, per exemple, en el manteniment i actualització permanent de les infraestructures esportives de la demarcació, o com gràcies a la propera celebració del I Congrés de l’Esport Local, es podrà reflexionar i debatre sobre les necessitats i noves tendències de l’esport local».

En aquesta línia, Gerard Figueras, ha recordat «l’entusiasme i implicació de la Secretaria de l’Esport de la Generalitat de Catalunya en aquest acord i com s’està treballant de manera conjunta entre les dues institucions per aconseguir que l’activitat esportiva sigui un hàbit diari normalitzat que beneficia a la ciutadania ja que invertir en esport és invertit en salut».

Eixos

La col·laboració entre ambdues institucions es concreta principalment en cinc eixos:

-Els equipaments esportius: treballant per a una millor coordinació en la planificació dels equipaments esportius municipals.

-Les activitats esportives: col·laborant en els esdeveniments esportius, promocionant l’activitat física, incidint especialment en col·lectius específics, com els joves per lluitar contra l’abandonament de l’esport a partir del 12 anys i del col·lectiu de les noies.

-La formació de tècnics: realitzant accions conjuntes de formació i pel reconeixement oficial de les accions formatives per part de l’escola Catalana de l’Esport.

-Recerca en matèria esportiva: impulsant la recerca en matèries d’interès comú com ara el tractament de dades, la cessió i consulta de dades. La realització d’una nova enquesta d’hàbits esportius de la població i actualitzant l’estudi sobre el pes econòmic de l’esport a Catalunya

-I en la projecció internacional de l’esport, dels esdeveniments i les actuacions de promoció i difusió de l’activitat física i l’esport: col·laborant per a l’impuls, per exemple, del Dia Mundial de l’Activitat Física i el Dia de l’Esport a Europa.

Amb la mateixa filosofia que en el darrer mandat es renova la signatura del conveni marc per aquest mandat en curs d’aquest acord històric que segellen les dues institucions. Generant un marc general d’acords que propiciarà tot un seguit de convenis específics relacionats amb aquests cinc àmbits esmentats.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×